Linköping tog fjärde raka hemmasegern

15 november 2014 18:30

Det var olika förutsättningar för lagen som drabbade samman i Saab Arena på lördagen. Skellefteå AIK hade två raka förluster i bagaget och Linköping hade tre raka hemmasegrar. Efter att Sebastian Karlsson gjort två mål i den första perioden kom aldrig Skellefteå ikapp och den dystra sviten fortsätter för laget från Västerbotten.

Skelleftteå AIK tog kommadot direkt i Saab Arena men sedan presenterade sig första periodens förgrundsfigur Sebastian Karlsson. Först höll sig Karlsson framme och slog in en retur till 1-0. Han gjorde även 2-0 efter en fin passning från Jeff Taffe.

– Jag tycker den första perioden är jämn. Vi kan inte slappna av och framförallt inte mot Skellefteå, sa Sebastian Karlsson efter den första perioden.

Den andra perioden såg ungefär ut som den första inledningsvis. Skellefteå var det puckförande laget och Linköping gjorde mål. Denna gång var Jacob Micflikier framme efter en fantastisk passning från Jakub Vrana.

Skellefteå hade en reducering i mål i slutskedet men målet dömdes bort för offside.

Skellefteå kom inte ikapp

Den tredje perioden var jämn men Skellefteå fick in en reducering genom Martin Sevc. Men närmare kom inte Skellefteå AIK som inkasserade tredje raka förlusten.

I Linköping var det gladare miner efter matchen som innebar att segersviten på hemmais förlängdes till fyra matcher.

– Riktigt skönt med fjärde raka hemmasegern och vi har fantastisk karaktär i laget i kväll, sa Linköpings tränare Roger Melin till C More efter matchen.