Skellefteås stjärnkedja knäckte Malmö

12 januari 2023 21:21
#SKEMIF

Skellefteå satte ihop en kedja med Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström mot Malmö – och det skulle visa sig vara ett bra drag. Stjärntrion gjorde tre mål, och samtliga spelare i kedjan nätade, när Skellefteå vann med 5-2.

Det var en första period som det inte direkt sprakade om. Båda lagen slarvade en del i passningsspelet och det skapades inte jättemånga högklassiga chanser. Ett mål blev det under de första 20 minuterna och det var Carl Persson som satte det, efter fint förarbete av William von Barnekow.

I den andra perioden vände Skellefteå på matchen. Hemmalaget vann mellanakten med 3-1, och det var de offensivt skickliga spelarna som klev fram. Jonathan Johnson, Joakim Lindström och Pär Lindholm var hemmalagets målskyttar.

Skellefteå utökade till 4-2 i tredje perioden och med drygt fyra minuter kvar valde Malmö att plocka ut målvakten för att spela sex mot fem i jakten på en reducering. I stället fastställe Oscar Möller slutresultatet till 5-2.

– Vi visste att Malmö skulle vara hungriga för att ta tre poäng. Vi behövde möta upp det minst lika bra. Vi gör det de första tio minuterna, men kanske tappade vi lite i andra perioden. I tredje är det stabilt, sa Skellefteås kapten Oscar Möller.

– Vi spelar helt okej. Vi spelar för lite med puck. Ibland känns det knappt som att vi vill ha pucken. Det är mer chippa ner och jaga. Det handlar om att ta ansvar, att våga spela hockey, sa Malmös Marcus Sylvegård efter andra perioden.

• Skellefteås tionde raka hemmaseger. För Malmö var det sjättte förlusten i rad på bortaplan.
  • Pär Lindholm med säsongens andra matchavgörande mål.
  • Joakim Lindström gjorde ett mål och en assist. På tre matcher mot Malmö den här säsongen har han gjort sju poäng.
  • En Malmöspelare som trivs mot Skellefteå är Carl Persson. Han gjorde 1-0 och det var hans femte poäng på tre matcher mot västerbottningarna.
  • Malmös målvaktsvärvning Brandon Maxwell gjorde sin första SHL-match. Han stod för 29 räddningar.
  • Tom Kühnackl (0+1) gjorde poäng för sjätte matchen i följd.