Adam Edström fixade trendbrott för Rögle

4 februari 2023 17:41
#BIFRBK

Efter fyra raka förluster har Rögle fått fira en seger igen. Detta efter att ha besegrat Brynäs i en tajt match med 2-1. Stor matchvinnare blev Adam Edström som styrde in 2-1 med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden.

Det var en händelserik förstaperiod där båda lagen skapade en hel del chanser, men det var bara Rögle som gjorde mål. Adam Tambellini var det som gav gästerna ledningen.

Gästerna inledde andra perioden bra. De fyra första minuterna av mellanakten var det mycket Rögle, men Anders Lindbäck stoppade det som kom mot honom. I stället för 2-0 fick Brynäs in en 1-1-kvittering när de fick chansen i powerplay, efter att Rögle varit sex utespelare på isen.

I den tredje perioden hade Brynäs 11-7 i skott på mål, men det var Rögle som gjorde periodens enda mål – genom Adam Edström. Hemmalaget stod för en bra forcering och skapade några kvitteringschanser, men Calle Clang imponerade i Röglemålet.

– Den första tanken är att det inte är sant. Vi har jättebra möjligheter. Jag vet inte vad vi har gjort för att förtjäna det här. Det känns hårt. Vi mötte ett bra lag och det är en jämn match. Vi förtjänade mer än det här tycker jag, sa Brynäs huvudtränare Mikko Manner.

– Det var full gas hela vägen. Skönt att få med oss tre poäng. Riktigt viktigt, sa Rögles matchvinnare Adam Edström.

• Rögle är nu tia i tabellen, sju poäng före tolvan Brynäs.
  • Rögle tog elva av tolv poäng mot Brynäs den här säsongen.
  • Efter sex matcher utan mål nätade Rögles skyttekung Adam Tambellini igen – hans 19:e mål för säsongen.
  • Calle Clang storspelade i Rögles mål. Han räddade 30 skott. Även Anders Lindbäck var bra. Han stod för 28 räddningar.
  • Samuel Johannesson har gjort sju säsonger i Rögle. Numera tillhör han Brynäs och han noterades för en assist mot sitt tidgare lag.
  • Adam Edström gjorde sitt sjätte mål för säsongen och det var hans andra matchavgörande mål.