SKE

Skellefteå starkare i toppmötet – avgjorde i powerplay

21 januari 2023 18:04
#FBKSKE

Ett tajt och intensivt toppmöte mellan Färjestad och Skellefteå slutade med en uddamålsseger för Skellefteå. Stor hjälpte blev Filip Sandberg som satte 2-1 i powerplay i den tredje perioden. Västerbottningarna har nu 3-0 i inbördes möten mot Färjestad den här säsongen.

Skellefteå var det bättre laget spelmässigt i den första perioden och gästerna gjorde också 1-0. När 20 minuter var spelade var ställningen ändå 1-1. För Färjestad kvitterade när Victor Ejdsell utnyttjade en straff.

I andra perioden var Färjestad klart mycket bättre i inledningen, men Linus Söderström såg till att hemmalaget inte tog ledningen. En bit in i perioden tog Skellefteå timeout och efter det jämnade västerbottningarna ut spelet. Skellefteå kom till några heta lägen, men Matt Tomkins svarade för en stabil insats.

Det blev bara ett mål till i matchen och det var Skellefteå som gjorde det. I powerplay satte Filip Sandberg 2-1 och det visade sig bli matchavgörande.

– Det känns bra med straffarna. Det känns som att jag har en bra plan varje gång jag går in där. Någon gång missar jag, men gör jag som jag har tänkt vet jag att jag har en bra chans att göra mål, sa Färjestads Victor Ejdsell efter ännu ett straffmål.

– Riktigt skönt. Skönt att målet kom i powerplay, där vi inte har skapat så mycket innan. Det var en bra macka från (Jonathan) Johnson. En skön vinst. Vi har en hög lägstanivå och ett grundspel som sitter, sa Skellefteås 2-1-skytt Filip Sandberg.

• Skellefteå tog säsongens tredje raka seger mot Färjestad.
  • Efter nio raka matcher med poäng förlorade Färejstad efter ordinarie matchtid.
  • Victor Ejdsell gjorde sitt nionde straffmål, om vi räknar in både under ordinarie matchtid samt under straffläggning.
  • Theodor Lennström spelade nästan halva matchen. Han var på isen i 29 minuter och elva sekunder.
  • Filip Sandberg gjorde säsongens första matchavgörande mål när han satte 2-1-pucken.
  • Jonathan Johnson (0+1) har gjort sju assist på sina sex senaste matcher.