Ferguson matchhjälte med sent mål

5 november 2022 17:33
#BIFRBK

Det var inte mycket offensivt spel, och 1-1 speglade matchbilden väl i slutet av den tredje perioden mellan Brynäs och Rögle. Då klev Brady Ferguson in i handlingen och forcerade in det ack så viktiga segermålet för bortalaget. Hans 2-1-mål blev matchens sista och innebar att Rögle bröt sin tre matcher långa förlustsvit.

Bortalaget hade pratat om att spela lite enklare inför matchen, och det verkade ge resultat. Rögle tog tag i taktpinnen direkt och tvingade fram utvisningar på hemmalaget. Väl i powerplay stämde det däremot inte riktigt, och de farligaste chanserna skapade Brynäs i omställningar.

I den andra perioden var matchbilden liknande, med Rögle som spelförande och med mest puckinnehav i offensiv zon. Sett till klara målchanser var matchen precis så jämn som resultatet (0-0) antydde, men när Oula Palve ohotad spelade pucken rakt på bladet till Linus Sandin i egna slottet kunde inte Brynäs målvakt Anders Lindbäck stå emot.

Den tredje perioden fick en rivstart när Oscar Eklind påpassligt skickade in kvitteringspucken till 1-1. Det såg länge ut att räcka till poäng för Brynäs, men ett dåligt byte i slutet av matchen öppnade upp för Brady Ferguson som tackade och tog emot genom att sätta 2-1 vilket blev matchavgörande.

– Jämn match, motståndaren var lite bättre. Pojkarna spelade bra, kämpade hårt, jättesurt för mig nu. Vi måste spela bättre, jag måste göra bättre arbete, det är så små marginaler, sa Brynäs tränare Mikko Manner efter matchen.

– Det var en bra vinst för oss, vi satte ihop tre bra perioder. Brynäs spelar lite annorlunda och är svårspelade, men vi är nöjda med att åka hem med tre poäng. Det var en väldigt viktig match för oss, och vi har bra energi i omklädningsrummet, summerade Brady Ferguson efter matchen som han själv avgjorde sent i tredje perioden.

• Rögle bröt sin tre matcher långa förlustsvit.
  • Noll poäng och -7 i +/- på de tre senaste matcherna för Brady Ferguson - men idag blev han matchhjälte.
  • Oscar Eklind gjorde sitt andra mål för säsongen - såg länge ut att räcka till poäng.
  • Det var ingen sprakande offensiv tillställning, skotten på mål var 14-16.
  • Linus Sandin gjorde sitt andra mål sedan återkomsten till svensk hockey.
  • Christoffer Rifalk noterades för 92,86 i räddningsprocent.