Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Junlands Linköping jagar ny hemmaseger

10 december 2014 15:22

Linköping HC har varit riktigt starka hemma i Saab Arena den här säsongen. På 14 hemmamatcher har laget lyckats ta elva fullpoängare. Dessutom har Linköping tre spelare uttagna till Channel One Cup som spelas i Prag och Sojti. Nu väntar Växjö Lakers som Linköping förlorat mot båda mötena denna säsong.


Mattias Sjögren, Daniel Rahimi och Jonas Junland är alla uttagna till kommande landslagsuppdrag med Tre Kronor. Linköpingssonen Jonas Junland har varit en starkt bidragande orsak till Linköpings fina form. Backen ligger på en delad andra plats i SHL:s poängliga för backar med sina 18 poäng. Dessutom ligger han högt upp i statistiken över istid och plus/minus.

I Linköpings senaste match besegrades HV71 i E4-derbyt med 2-1 efter straffläggning. Jeff Taffe stod för målet under ordinarie matchtid och fällde avgörande med sitt straffslag. Det betyder att poängligaledaren nu har fem poäng tillgodo till Jacob Micflikier i SHL:s poängliga.

– Det var en stenhård kamp om poängen. Jag tycker att vi var värda två pinnar. Tidigare har vi haft svårt att ta poäng på bortaplan och nu har vi poäng i tre raka borta, sa Linköpings burväktare Daniel Rautio till LHCTV efter matchen mot HV71.

Noterbart var att det var Linköpings tredje raka bortaseger, dessutom har östgötarna tre raka hemmasegrar i SHL och den förlustfria sviten är nu uppe i sex matcher.

Växjö Lakers form har varit nedåtgående den senaste tiden. På de senaste fem matcherna har smålandslaget endast tagit en seger. Dessutom har laget på sina två senaste bortamatcher inte fått in pucken i mål.

20 poäng från Murphy - bästa back

I Växjös senaste match blev det förlust med hela 5-1 hemma i Vida Arena mot Leksands IF. Ett tungt nederlag för Växjö och tränare Sam Hallam var besviken efter matchen.

– Vi behöver nog sortera lite här, jag tycker att arbetsinsatsen är väldigt varierande under matchen. Leksand gör det bra, samlar ihop sig och ger oss aldrig någonting. Vi är inte där i dag, sa han till C More efter matchen.

I och med den tuffa trenden för Växjö ligger nu det topptippade laget från experter på sjätte plats i SHL. Dock kan Växjö se glädjande på det faktum att laget lyckats besegra Linköping i deras två mötet denna säsong. Dessutom har man lyckats att göra hela tio mål på två matcher mot annars ganska täta Linköping.

Noterbart för Växjö är att Cory Murphy leder backarnas poängliga i SHL med 20 poäng. Endast en poäng sämre en Växjös interna poängligaledare Tuomas Kiiskinen som så här långt stått för 21 poäng.