MoDo
MoDo

Fantastisk Erik Hanses höll MODO stången

9 januari 2016 18:22

MODO sköt, sköt, sköt och sköt. Och sköt lite till. Men i vägen stod Skellefteås målvakt Erik Hanses, som var en stor bidragande orsak till att västerbottningarna kammade hem segern med 3-0 på bortais.

MODO kom ut från första nedsläpp och var det klart bättre laget inledningsvis. Flera bra chanser skapades mot Erik Hanses i gästernas kasse, men både han och Jonatan Bjurö på andra sidan isen höll tätt under de första 20 minuterna. Ett mål för återkommande JVM-spelaren Axel Holmström dömdes för övrigt bort för spelare i målgården, och det fanns även andra riktigt bra lägen som burväktarna stod pall för.

– Vi är lite för passiva inledningsvis och kastar bort lite för mycket puckar, men vi växer in i perioden och skapar en hel del ändå, tyckte Skellefteås tränare Hans Wallson i C More och konstaterade att det bortdömda målet var korrekt bedömt.

Hemmalaget fortsatte bra i mittperioden och vann skotten med 14-10, men det var gästerna som gjorde målen. Närmare bestämt blev det två stycken, först ett från Andrew Calof och därefter ett i numerärt överläge från Tim Heed.

– Vi trycker dit de chanser vi får, vi skapar inte jättemycket. Jag har skjutit och skjutit men det har inte velat sig riktigt, det var skönt att se den gå in, kommenterade målskytten Heed i C More efter att ha väntat i över en månad sedan förra nätrasslet.

MODO fortsatte att göra en spelmässigt bra match i den tredje perioden, men närmare än en träff i kryssribban kom man aldrig. Erik Hanses var fantastisk i målet och Skellefteå kunde hålla undan. Martin Lundberg satte därtill den berömda spiken i kistan till 0-3 i tom bur i slutminuterna.

Tre poäng går därmed till västerbottningarna, välbehövligt i kampen i toppen, samtidigt som MODO får jaga vidare i andra änden av tabellen.