TIK

Honka tvåmålsskytt när Luleå bröt förlustsviten

5 januari 2023 21:25
#TIKLHF

Luleå stod för ett trendbrott borta mot Timrå och det var Julius Honka som visade vägen offensivt med två mål. Bakåt stod Joel Lassinantti för en stark insats och räddade 35 av 36 skott när norrbottningarna bröt en fyra matcher lång förlustsvit och segrade med 2-1.

Timrå skapade en hel del farliga lägen i den första perioden men Joel Lassinantti stod för fina parader. Istället var det Luleå som öppnade målskyttet i spel fem mot tre, då Julius Honka direktsköt pucken till höger om Jacob Johansson i hemmamålet. Gästerna var sedan några ramträffar från att hitta rätt på nytt, men inga fler mål föll i öppningsakten.

I en jämn mittperiod kom sedan kvitteringen. Timrå slösade inte tid i ett numerärt överläge och efter en vunnen tekning styrdes ett skott in via Sebastian Hartmanns ben. Detta blev periodens enda mål.

I den tredje perioden skulle sedan Julius Honka bli matchhjälte med sitt andra mål för aftonen, återigen på ett direktskott. Timrå sköt 13 skott på mål i perioden men lyckades alltså inte överlista en stabil och säker Joel Lassinantti på nytt.

Sagt om matchen:

– Vi gör en bra match. Kul att se de unga backarna som var med. Vi borde gjort mer än ett mål och det förlorar vi matchen på. Det är många som gör en bra match och jag är stolt över prestationen, konstaterade Timråtränaren Anders Karlsson efteråt.

– Viktigt att vi vann, vi behövde det. En bra bortainsats från oss med bra powerplayspel och bra puckrörelse. Lassinantti var riktigt bra i kväll. Tre poäng var det vi behövde just nu, sa Luleås tvåmålsskytt Julius Honka.