TIK

Örebro vände sent

19 januari 2023 21:55
#TIKÖRE

Efter en stark förstaperiod såg det ut som om Timrå skulle få ett efterlängtat trendbrott i hemmamatchen mot Örebro. Bortalaget åt sig dock tillbaka in i matchen och efter en sen vändning i den tredje perioden var det närkingarna som avgick med segern via 3-2. Det innebar Timrås femte raka förlust.

Det var en jämn matchöppning i NHC Arena på torsdagen. Men ju längre perioden led, desto bättre blev Timrå. När Erik Walli Walterholm sprintade loss till ett friläge kom också utdelningen till 1-0, och i slutet av perioden utökade Anton Lander ledningen med en vacker styrning på ett backskott av Tim Erixon.

Om det var Timrå som ägde den första perioden var det klart jämnare i den andra. Bortalaget kom också närmare målmässigt när talangen Leo Carlsson satte 2-1 i powerplay.

Det skulle komma att bli en dramatisk avslutning på matchen. Länge såg Timrå ut att kunna hålla undan för Örebro, men via två mål på en och en halv minut vände bortalaget på matchen. Först var det backen Marcus Hardegård - med förflutet i Timrå - som smög med upp i anfall och kvitterade, sen passade Christopher Mastomäki på att göra 3-2 av bara farten. Timrå pressade på i slutet för en kvittering, men lyckades inte.

– Vi ska fortsätta spela precis som vi gjort, kanske lite nogrgrannare och aggressivare med ettan och tvåan i egen zon. Med ett jäkla tålamod och hårt jobb nu, sa Timråtränaren Anders "Ante" Karlsson inför tredje perioden.

– Bra forcering hela tredje perioden, vi börjar spela med kontroll och får tryck på dem. Vi skapar många lägen och kunde gjort fler mål, analyserade Christopher Mastomäki direkt efter slutsignalen.

• Timrå åkte på sin femte raka förlust.
  • Örebro tog första segern mot Timrå den här säsongen.
  • Leo Carlsson har nu gjort mål i powerplay i två av Örebros tre senaste matcher.
  • Efter nio raka matcher med poäng tog sviten stopp senast, men ikväll gjorde Elias Ekström poäng igen (0+2).
  • Efter tre poänglösa matcher fick Anton Lander bryta sviten via ett mål.
  • Örebro-segern grundlades via två mål inom loppet av 1:39 i slutet av den tredje perioden.