Örebro
ÖRE

Linköping vill ta sin andra vinst i Saab Arena

19 september 2014 14:25

Linköping tar i lördagens match hemma i Saab Arena emot Örebro Hockey. Båda lagen har startat säsongen med en seger och två förluster. Dock har Örebro spelat in en poäng mer efter en övertidsförlust och parkerar före lördagens motståndare Linköping i tabellen. Båda lagen förlorade sina senaste matcher mot norrlagen Skellefteå AIK och Luleå Hockey så vi kan räkna med två revanschsugna lag när Saab Arena slår upp portarna på lördagen.

Linköping har inlett årets säsong av SHL knackigt och bara tagit en seger på tre spelade matcher. I torsdags förlorade östgötarna mot förra årets mästare Skellefteå AIK i Skellefteå Kraft Arena med 4-1. Efter en jämn och mållös första period var det bara Skellefteå AIK i den andra perioden. Efter ett mål av Andrew Calof och två av Martin Lundberg ledde laget från västerbotten med klara 3-0 inför den sista perioden. Väl där kom aldrig Linköping ikapp och Skellefteå hann göra 4-0 innan Linköping reducerade i slutskedet av matchen. Backen Jonas Junland var besviken på östgötarnas insats efter matchen.

– Vi är jättearga på oss själva efter att ha förlorat här uppe och vi tyckte vi skulle kunna vinna. Men det är ny match på lördag, vi får visa att vi är redo då och ta tre poäng mot Örebro, sa Linköpings Jonas Junland till LHCTV efter matchen i torsdags.

Glädjande för Linköping var i alla fall att förra säsongens målkung Chad Kolarik hittade nätet i matchen. Det var amerikanens första mål för säsongen och möjligen kan Kolarik fortsätta målskörden i lördagens drabbning mot Örebro Hockey. Dessutom får hemmalaget tillbaka Jonas Almtorp som varit skadad och ännu inte spelat i årets upplaga av SHL.

Båda lagen jagar sin andra seger

Örebro Hockey har precis som Linköping inlett säsongen med en vinst och två förluster. Laget inledde säsongen med en 3-1 seger mot MODO Hockey i Fjällräven Center. Därefter har det blivit två raka förluster, först i förlängning mot Frölunda och nu senast mot Luleå Hockey på hemmais. Matchen var mycket jämn och i slutskedet på matchen tryckte Örebro på för en kvittering, men istället kunde Luleå Hockey avgöra med mål i tom kasse 10 sekunder från slutet.

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt för att vinna matchen och de har lite flyt men vi skulle ha vunnit matchen, sa Örebros målskytt Johan Motin till ÖrebroTV efter matchen.

Lagen mötte varandra fem gånger föregående säsong och det var Örebro Hockey som var starkast då med tre segrar. Dessutom kom en av Linköpings segrar efter förlängning. Så ska vi tro statistiken är det fördel Örebro inför matchen imorgon eller är det dags för revansch för Östergötlands stolthet?