Storspel av Larsson bäddade för luleåseger

4 oktober 2014 18:34

HV71 svarade för en stark insats i bortamötet med Luleå men man ställdes mot en målvakt i uppenbar storform. Daniel Larsson svarade för en storstilad insats och lade grunden för segern och tre friska poäng till norrbottningarna.

Chanserna som skapades i den första perioden kom till när lagen fick chansen i powerplay. Det var nära åt båda håll ett par gånger men det var mållöst efter en period.

HV71 hade inför matchen bara gjort ett mål på tre spelade bortamatcher så här långt i SHL och i andra perioden var det som förgjort för smålänningarna. Man satte hemmamålvakten Daniel Larsson på hårda prov flera gånger men Larsson var omutlig.

– Det känns som att vi kom igång mer i andra. Vi är hungriga och vill ha den här vinsten, sa HV71:s Calle Ridderwall till C More efter två perioder.

Men starten av tredje gick inte HV71:s väg. Luleå tog ledningen med 1-0 efter 3.03 när Johan Forsberg satte sitt första mål för säsongen när han slog in en retur under benskydden på Erik Ersberg.

Tiden gick för gästerna och med mindre än två minuter kvar tog man time out. Direkt därefter tekade Luleå framåt i egen zon vilket friställde Johan Forsberg som sedan kunde sätta sitt andra i matchen och för säsongen. En riktigt läcker variant som man pratade ihop sig om under time outen.

"Killarna förtjänar mer"

Men det blev ändå nerv i slutet och HV71 fick till sist hål på Larsson, Calle Ridderwall målskytt. Någon kvittering kom aldrig men trots det var gästernas tränare inte alltför nedslagen efteråt.

– Jag tycker att vi är bättre och att killarna förtjänar mer. Deras första mål är bedrövligt då pucken är blockerad, men gör vi bara ett mål själva så kanske det är en dålig ursäkt. Vi får inga poäng men känner ändå att vi har gjort något riktigt bra här idag, sa HV71:s tränare Andreas Johansson till C More efter matchen.