Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Luleå upp på slutspelsplats efter Wards andra SHL-nolla

31 januari 2023 21:40
#MIFLHF

Målchanserna lös med sin frånvaro större delen av första perioden men inom loppet av drygt fyra minuter i senare delen av perioden satte Luleå tre raka mål och satte sig i en stabil ledning. Malmö hade svårt att ta sig förbi Luleås starka defensiv, några mål från hemmalaget blev det inte. Matteus Ward höll sin andra SHL-nolla och Luleå gick upp på slutspelsplats.


Efter en trevande inledningen av matchen där känslan var att lagen kände på varandra så small det till ordentligt i periodens sista fjärdedel. Erik Gustafsson öppnade målskyttet i powerplay när han satte pucken bakom en skymd Brandon Maxwell i Malmökassen. Jack Connolly utökade ledningen dryga minuten senare och Brendan Shinnimin satte trean i powerplay med en fin styrning.

Mittenperioden speglades av Luleåutvisningar då de drog på sig hela fyra stycken, två puckar prickade ribban bakom Matteus Ward i Luleåkassen men utöver detta så fick vi se en stark defensiv från gästerna som höll Malmö på utsidan.

Avslutningsperioden tickade på snabbt, Malmö stod för majoriteten av puckinnehavet men hade fortsatt svårt att ta sig in på mål och skapa målchanser då dem mötte ett urstarkt Luleåförsvar.

Sagt om matchen

– Bedrövlig första period, vi är inte alls med där. Sen höjer vi upp spelet och har mycket powerplay i andra. Helt okej i tredje också men vi är inte tillräckligt heta framför mål säger Fredrik Händemark i C More efter mathen.

– Bra match sett till tre perioder, jag tycker vi är det bättre laget. Vi håller dem på utsidan och det hjälper mig på ett väldigt bra sätt säger Luleås Matteus Ward i C More.

I punktform

  • Joakim Ryan sköt 4 skott på mål
  • Lance Bouma delade ut 3 tacklingar
  • Matteus Ward höll sin andra nolla i SHL
  • Erik Gustafsson noterades för 1+1
  • Luleå gick upp på slutspelsplats