Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

Målfest när Oskarshamn slog Växjö

28 januari 2023 20:17
Oskarshamnsspelare gör mål på Växjös målvakt
#IKOVLH

Oskarshamn trivs uppenbarligen bättre än de flesta andra mot Växjö. Ikväll kom nämligen säsongens tredje raka segern mot (före detta) serieledaren. Segern grundlades i den andra perioden där hemmalaget gjorde tre raka mål, och i den tredje perioden kunde man defilera fram till seger 6-1.


Precis som i torsdags var det Växjö som inledningsvis dominerade skottmässigt och spelmässigt, men hade svårt att göra mål. Manuel Ågren var fri med Tim Juel och Kalle Kossila hann bränna ett straffslag, dessutom hade Kronobergslaget ett 51 sekunder långt fem mot tre i slutet av perioden utan utdelning. "Det är en väldigt bra period från vår sida, vi får fortsätta så här så trillar det nog in nån puck. Idag är det skillnad jämfört med mot Linköping, vi har bättre avslut och folk på kassen", sa Växjös Manuel Ågren efter första perioden.

Den andra perioden blev i stället en riktig klang- och jubleföreställning för hemmalaget. Det började med att man fick utdelning i ett powerplay, och sen följde två mål till på kliniska avslut och plötsligt var hemmalaget uppe i tremålsledning. Därefter var det aldrig något snack. I den tredje perioden fortsatte Oskarshamn och deras heta målskyttar ösa på. Både Smejkal och Suomela blev tvåmålsskyttar och det hjälpte föga att Brian Cooper lyckades spräcka Växjös nolla.

Sagt om matchen

– Jag är stolt över grabbarna, framförallt när vi är under belägring i första, vi är helt utspelade. Det säger något om moralen att orka vända på det och växa in i matchen och vara riktigt bra resten av matchen, sa Oskarshamns Martin Filander till C More.

– Första perioden är bra, sen ger vi dem ett onödigt powerplay, och de får 1-0 där. Sen hyfsat enkla mål och då tycker de det är jäkligt kul att spela hockey, konstaterade Växjös Joel Persson direkt efter matchen.

I punktform

  • Växjö åkte på andra raka förlusten och tappade serieledningen.
  • Oskarshamn tog å andra sidan andra raka segern och närmade sig topp sex.
  • Av Växjös 87 insläppta mål den här säsongen har 16 kommit mot Oskarshamn.
  • Jiri Smejkal gjorde mål för femte matchen i rad - åtta mål på dessa fem matcher.
  • Inte ett mål på 22 omgångar - nu har Johannes Salmonsson gjort mål två matcher i rad.
  • Antti Suomela gjorde två nya mål och drog ifrån i toppen av skytteligan.