Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs tog viktig seger mot Malmö

28 januari 2023 18:23
#MIFBIF

Efter Malmös seger i torsdags hade de reducerat glappet upp till Brynäs på säker mark till nio poäng. Under eftermiddagen tog de emot just Brynäs i en match där Malmö styrde det mesta av spelet, men där Brynäs tog poängen.


Det blev en jämn förstaperiod spelmässigt. Carl Persson hade de bästa chanserna för hemmalaget, men gästerna saknade inte heller chanser. Periodens kanske bästa läge räddade Brandon Maxwell som kom ut och gjorde sig stor på Johannes Kinnvalls skott och det stod 0–0 efter den första perioden.

Mittaktens enda mål gjorde Brynäs när Anton Rödin snyggt uppfattade att han hade Dmytro Timashov med sig i ett två-mot-ett-läge. Passningen gick till Timashov som satte 0–1 bakom en chanslös Brandon Maxwell. Malmö fick med sig ett par utvisningar och hade sina lägen, men perioden slutade med en ettmålsledning för gästerna.

Malmö tryckte på i början av den tredje perioden och fick utdelning när Carl-Johan Lerby satte 1–1 bakom Anders Lindbäck i Brynäs-målet. Efter målet fortsatte Malmö att trycka på men det var Brynäs och närmare bestämt Theo Lindstein som, med sitt första SHL-mål i karriären, lyckades göra 1–2 med drygt tre minuter kvar. Malmö plockade ut målvakten men Brynäs höll undan och tog tre viktiga poäng.

Sagt om matchen

– Det är väl effektiviteten som saknas. Jag tänker inte så mycket, det är ny träning på måndag och sen är det match på tisdag. Vad ska jag tänka? Vi förlorar en ganska viktig match, de ringer på något som jag inte förstår vad de ringer på. Det tar typ tre-fyra minuter helt i onödan och förstör vår rytm, men det är väl så. Vi har en straff med. Det är obegripligt hur det inte kan bli straff, det är faktiskt obegripligt , säger Malmös tränare Tomas Kollar i C More efter matchen.

– Det var väldigt skönt att den gick in. Det var inget höjdarskott men det var väldigt skönt att den gick in. Jag tycker att det var en ganska jämn match. De har sina stunder och vi har våra stunder, men skönt att vi lyckas gör ett mål mer än vad de gör och får tre poäng, kommenterar Brynäs Theo Lindstein om sitt första mål och om matchen i C More.

I punktform

  • Brynäs distanserade sig från Malmö i tabellen – skiljer nu tolv poäng
  • Carl-Johan Lerby gjorde sitt första mål för säsongen
  • Malmö sköt 45 skott på mål
  • Anders Lindbäck storspelade och stod för 44 räddningar
  • Lindsteins första SHL-mål blev matchavgörande
  • Brynäs besegrade Malmö för andra gången den här säsongen