Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Efterlängtad trepoängare för Malmö

26 januari 2023 21:47
#MIFFBK

Malmö hade 16 raka matcher utan trepoängare inför kvällens match när de regerande mästarna Färjestad kom på besök. Hemmalaget inledde starkt och ledde med 2–0 efter en period. Efter två perioder ledde de med 3–0. Adam OIlas Mattsson blev tredje periodens enda målskytt och matchen slutade 4–0 till Malmö.


Hemmalaget startade starkt och fick utdelning efter drygt tolv minuter när Carl Persson följde upp en retur och petade in 1–0 bakom Dennis Hildeby i bortamålet. Lite senare fick hemmalaget chansen i powerplay och då ringde det igen. Carl Söderberg parkerade framför kassen och styrde in 2–0.

Malmö kom ut starkt i den andra perioden och dominerade stundtals spelet mot Färjestad, och när 3–0 kom var det nog få som tyckte att det var ologiskt. Malmö hann också med tre stycken ramträffar i den andra perioden, men hemmalaget fick nöja sig med att ha en tremålsledning inför den tredje perioden.

I slutperioden trummade hemmalaget på och knappt halvvägs in i den fick Adam Ollas Mattsson en yta i slottet och han tryckte upp slutresultatet 4–0 i första krysset bakom Dennis Hildeby.

Sagt om matchen

– Jag är glad för killarnas skull, jag tycker att de förtjänar att ha vunnit några fler matcher än den här men jag tycker att vi gör en bra match idag. Det jag är mest nöjd med är att vi orkar hålla uppe initiativet över 60 minuter, så ett stort plus där, säger Malmös tränare Tomas Kollar i C More.

– Jag tycker att det sett ut ungefär såhär många matcher för oss, vi kämpar och sliter. Vi hade svårt att hantera pucken idag tycker jag, och Malmö var lite tuffare i närkampsspelet. Så bra läropeng, om vi ska gå någonstans det här året måste vi vara bättre med puck och tuffa till oss, kommenterar Färjestads tränare Tomas Mitell i C More.

I punktform

  • Malmö bröt sin förlustsvit
  • Färjestad hade fyra raka segrar borta mot Malmö inför matchen
  • Brandon Maxwell höll nollan
  • Resultatet innebär en oförändrad tabellposition för Färjestad – ligger fortsatt trea
  • Senaste trepoängaren för Malmö kom också mot Färjestad (24 november 2022)
  • Malmö har nio poäng upp till säker mark