Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Hemmastarka Skellefteå vann igen

26 januari 2023 21:30
#SKEFHC

Tolv raka hemmasegrar för Skellefteå. Den senaste kom på hemmaplan under torsdagskvällen när Oscar Möllers gäng, besegrade Frölunda med 4-2.


Att Skellefteå trivs på hemmaplan, var rätt så solklart in till matchen mot Frölunda. Med elva raka segrar i bagaget på hemmais, så kom det ut med pondus och stod för en gedigen prestation i den första perioden. Med ett stort skottövertag, så skulle de dessutom sitta i förarsätet till den andra perioden efter mål av Oscar Möller samt Andreas Wingerli.

Skellefteå skulle fortsatt spela vidare med pondus och gjorde en föredömlig prestation under torsdagskvällen. Oscar Möller noterades i målprotokollet åter igen, dessutom så lyckades Patrik Carlsson reducera för gästerna och det var 3-1 på tavlan in till den tredje perioden.

Fortsatt var det en gedigen prestation av Skellefteå, där de kunde kontrollera Frölunda på ett ypperligt vis. 4-1 - blev sedemera ett faktum Måns Forsfjäll. Vilket för övrigt var Forsfjälls andra mål för säsongen han noterades för. Frölunda replikerade visserligen med en reducering på slutet genom Loui Eriksson, där Skellefteå vann med 4-2.

Sagt om matchen

– Vi får jobba hårt för siffrorna på tavlan absolut. Första perioden är kanonbra av oss. Sen släpper vi in de kanske lite väl i andra. Tredje är väl hyfsat jämnt också egentligen. Jag tycker vi gör det bra allihopa, sade Oscar Möller till C More.

– Mycket special teams. Jag tycker vi gör det ganska bra i boxplay. Powerplay måste upp. Utöver det en bättre period från våran sida, konstaterade Patrik Carlsson efter två spelade perioder.

I punktform

  • Dubbla mål av Oscar Möller.
  • Loui Eriksson i målprotokollet igen.
  • Skellefteå hade 32 skott på mål.
  • Filip Johansson spelade över 23 minuter.
  • Linus Söderström räddar 22 skott.
  • Patrik Carlsson noteras för ett mål och en assist.