Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Axel Bergkvists första SHL-mål gav Färjestad tre poäng

14 januari 2023 20:36
#FBKHV71

Färjestad tog fjärde raka hemmasegern inför ett fullsatt Löfbergs Arena. Matchhjälte mot HV71 blev backen Axel Bergkvist. I sin 34:e match kom första SHL-målet. Ett mål som blev matchavgörande när Färjestad besegrade Jönköpingslaget med 3-1.


HV71 var spelförande i inledningen av matchen, men lyckades inte omvandla det till något ledningsmål. Nästan 14 minuter in i perioden var det i stället Färjestad som gjorde 1-0, efter en spelvändning och det var Färjestads tredje skott på mål så långt.

I den andra perioden svängde det fram och tillbaka en hel del och båda lagen kom till farligheter. Färjestad gick upp till 2-0, men innan mellanakten var över hade HV71 fått in en viktig reducering.

I den tredje perioden skapade HV71 flera fina möjligheter att kvittera, men gång på gång stod Dennis Hildeby i vägen. Totalt räddade Färjestads målvakt 27 skott. När HV71 tog ut målvakten i jakten på en kvittering fastställde Ville Pokka slutresultatet till 3-1.

Sagt om matchen

– Det var skönt, verkligen (att göra första SHL-målet). Det var spel fyra mot fyra och Ville (Pokka) fick pucken. Jag smög med och la pucken på mål. En svängig match annars. Mycket fart och inte så mycket vård av puck från något lag, sa Färjestads back Axel Bergkvist till C More efter två perioder.

– Vi spelar tillräckligt bra för att vinna. Vi måste utnyttja något powerplay för att antingen komma ikapp eller göra mål i första perioden. Det räcker inte med att göra ett mål för att vinna hockeymatcher, sa HV71:s tränare Tommy Samuelsson.

I punktform

  • Färjestads tredje seger på tre försök mot HV71 den här säsongen.
  • Sjätte raka bortaförlusten för HV71
  • André Petersson var tillbaka efter att ha missat två matcher och HV-stjärnan spelade fram till HV71:s 1-2-reducering.
  • Oscar Lawner nätade för andra matchen i rad.
  • Axel Bergkvist gjorde karriärens första SHL-mål när han utökade till 2-0.
  • Andy Miele (1+0) har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna.