Hemma
Leksand
LIF
Borta
Malmö
MIF

Armalis höll nollan när Leksand bröt förlustsvit

14 januari 2023 17:49
#LIFMIF

Med tre raka förluster var det ett Leksand som var på väg att dras in i en streckstrid i seriens nedre regioner. På andra sidan stod Malmö, med sex raka förluster och fast förankrade sist i tabellen. Matchen var mållös länge, men när Emil Heineman satte ledningsmålet fick Leksand energi och kunde till slut hålla undan och vinna med 3-0 vilket gör att man nu kan blicka uppåt.


Leksand rivstartade matchen och skapade både långa anfall och farliga lägen, inte minst när Kalle Östman stod helt ensam i slottet men sköt utanför. Ju längre perioden gick desto bättre blev Malmö, som skapade både två och tre stora lägen att ta ledningen, utan att lyckas. Trots farliga lägen åt både håll var den första perioden mållös.

Den andra perioden var jämn även den, med chanser åt båda håll. Frågan är om inte bortalaget hade något vassare chanser, men det var hemmalaget Leksand som fick utdelning. Efter att Malmö missat ett jätteläge vände spelet och Emil Heineman satte ledningspucken.

Bortalaget skapade lägen även i den tredje perioden, men det ville sig inte. Antingen var det Mantas Armalis som stod i vägen eller så smet puckarna utanför. När Patrik Zackrisson pangade in 2-0 kändes det som om matchen avgjordes, och till slut var det också så. Leksand satte ett sent mål i tom kasse och bröt därmed sin tre matcher långa förlustsvit.

Sagt om matchen

– Man har varit i den här situationen förr och vet hur ångestgripande det kan vara. Det är glädje och lättnad när man vinner. De har inte så många skott på mål, men de skott de har är farliga. Annars driver vi spelet till stor del hela matchen, och i slutändan tycker jag vi förtjänar segern, tyckte Leksands målvakt Mantas Armalis.

– Ytterligare en gång har vi många lägen men gör inte mål. Vi hittar en väg att förlora. Det känns som man står och säger samma sak gång på gång. I läget vi är i behöver vi göra mål, det är tufft när man missar och missar. Det är uppförsbacke, men vi kan inte lägga oss och då. Det enda man kan påverka är sitt eget, och bidra med energi och glädje, sa Malmös assisterande lagkapten Emil Sylvegård till C More.

I punktform

  • Leksand bröt sin tre matcher långa förlustsvit.
  • Leksand vann andra perioden (1-0) för blott sjunde gången (av 34) den här säsongen.
  • Malmö förlorade för sjunde matchen i rad.
  • Malmö har blivit nollade i fyra av sina fem senaste bortamatcher.
  • Emil Heineman har nu gjort tre av sina fyra mål den här säsongen mot just Malmö.
  • Mantas Armalis höll säsongens fjärde nolla.