Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Starkt powerplay bakom Rögles seger

7 januari 2023 18:30
#RBKHV71

Viktiga poäng stod på spel i Catena Arena när HV71 gästade Rögle. Det blev en jämn och målsnål match där Rögle drog det längsta strået, mycket tack vare ett effektivt powerplay och en storspelande Calle Clang mellan stolparna.


Lagen kände lite på varandra i matchupptakten och första perioden bjöd inte på många farliga målchanser. Det var först när Rögle fick spela powerplay som periodens enda riktigt farliga läge kom, och det resulterade i mål. Oskar Stål-Lyrenäs styrde snyggt in en puck bakom en chanslös Jonas Gunnarsson efter en fin skottpass av Daniel Zaar.

Matchen öppnade upp sig i den andra perioden och båda lagen skapade lägen att göra mål. I mitten av perioden tog Rögle timeout efter en bra sekvens av gästerna, och trots bra chanser att kvittera och tio skott på mål av HV71 i mittperioden slutade den 0–0.

I den tredje perioden smällde Adam Tambellini in 2–0 i powerplay bakom Jonas Gunnarsson efter en snygg passning av Marco Kasper. HV71 tog ut målvakten och fick in en reducering med två sekunder kvar, men Rögle höll undan och tog tre poäng.

Sagt om matchen

– Det var en väldigt rolig match, det var bra fart och mycket kamp där ute. Det var jämnt hela vägen in i det sista så det var en härlig lördagskväll. Jag försöker vara lugn, det blir lite rädsla att förlora när vi har tappat ledningar i tredjeperioden under säsongen. En vinst och insats som denna stärker självförtroendet för allihop, säger Calle Clang i C More.

– Jag tycker att vi krigar bra, vi skapar lägen men vi får inte in puckarna. Vi måste bli bättre på att sätta våra chanser, det gäller alla. Spelet fungerar okej med puck och vi försöker hitta bra lösningar men det är det lilla sista som saknas för att vi ska kunna ta fler poäng, kommenterar HV71s Mattias Tedenby i C More.

I punktform

  • Rögle tog poäng på hemmaplan för femte matchen i rad
  • HV71 vann skotten med 11–25
  • Stål-Lyrenäs och Tambellini målskyttar igen
  • Vesel spräckte nollan på Calle Clang med två sekunder kvar
  • HV71 har nu fyra poäng upp till säker mark