Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Effektivt Frölunda segrade i svängig match

7 januari 2023 18:00
#FHCLHF

Frölunda öppnade målskyttet i Scandinavium när Luleå gästade under lördagseftermiddagen. Bortalaget svarade med två snabba mål och vände underläge till ledning, men det här var Frölundas match. Fyra raka mål av hemmalaget säkrade Frölundas tredje seger över Luleå denna säsongen.


Det blev en jämn och chansfattig förstaperiod i Scandinavium, men där Luleå startade bäst. Bortalaget kom ut med bra energi och hade ett par långa anfall på hemmalaget. Frölunda fick sedan chansen att spela powerplay men Luleå försvarade bra och perioden slutade mållös.

Mittperioden blev något helt annat än den första. Frölunda öppnade starkt och comebackande Nicklas Lasu snodde åt sig pucken bakom Luleås mål och slog en fin pass till Anthony Greco i slottet som inte gjorde några misstag när han satte dit pucken till 1–0. Kort därpå satte Linus Fröberg bladet på en lös puck och den letade sig hela vägen in i Frölundamålet. Frölunda fick sedan chansen i powerplay två gånger om, men det var Luleå som stack upp och gjorde matchens nästa mål när Julius Honka hittade nätet igen. Gästerna skapade därefter ett flertal farliga lägen att utöka sin ledning, men det var Frölunda och Ryan Lasch som gjorde periodens sista mål och det stod 2–2 efter 40 minuter.

Max Friberg blev stor matchhjälte i den sista perioden när han snappade upp en puck i slottet och sköt in 3-2 i krysset bakom Joel Lassinantti. Frölunda hann fylla på med både ett och två mål till när de säkrade säsongens tredje seger över Luleå.

Sagt om matchen

– Inte en av våra bästa matcher men det är skönt att vinna dem ibland också och kunna kriga sig till tre pinnar. Vi har kommit en bra bit in i serien, det har spelats mycket matcher och det har lagts ned mycket energi redan så det kan vara lite trötta hjärnor och kroppar ibland men då måste man vara villig att göra det lilla extra för att vinna hockeymatcher. Det var inte perfekt idag men skönt att vinna ändå, säger Frölundas Max Friberg efter segern i C More.

– Man är beredd att betala allt för att vinna här. Det gäller att fortsätta som vi gjorde i andra perioden och etablera tryck genom att lägga ner puckar på dem. Där vågar de inte riktigt göra något med puckarna så det gäller att göra det, kommenterar Luleås Oscar Engsund i C More efter två spelade perioder.

I punktform

  • Comebackande Friberg (1+0) och Lasu (0+1) hittade in i poängprotokollet
  • Julius Honka gjorde mål igen
  • Frölunda tog säsongens tredje seger över Luleå
  • Luleå har bara en seger på de sex senaste matcherna
  • Frölunda gjorde fem mål på 15 skott på mål