Hemma
Leksand
LIF
Borta
Luleå
LHF

Dubbla mål av Lang i Leksands seger

3 januari 2023 21:20
#LIFLHF

Över 70 minuter mållösa i powerplay fick Leksand jubla. Oskar Lang stod för dubbla mål. När ett effektivt dalalag besegrade Luleå under tisdagskvällen med 4-1 i Tegera Arena.


Ett skottvilligt Luleå i den inledande perioden, var det sannerligen. Norrbottningarna hade en del av spelet, i den öppnande perioden, där det var hemmalaget med bägge målen. Jon Knuts skulle öppna upp målskyttet, med en styrning in i mål. Efter det så skulle Kalle Östman jaga bort Leksands powerplay-spöke på hemmaplan, när Leksandscentern såg till att utöka och hemmalaget ledde matchen med 2-0 trots tre skott mot mål.

Fortsatt var det en allt mer öppnare andra period, trots att Luleå fortsatte att sätta press mot Mantas Armalis i hemmamålet. Med det sjätte skottet på målet för aftonen - så skulle Oskar Lang utöka för hemmalaget, innan gästerna fick till en mycket viktig reducering genom Jonathan Andersson när två mål skiljde lagen emellan till den tredje perioden.

Underläge för Luleå med två mål. Det var det Luleå visste om till den tredje perioden. Gästerna var fortsatt inställda på att sätta Mantas Armalis under press i hemmamålet, samtidigt var det ett Leksand med intressanta anfall och inte minst omställningar. Gästerna gjorde ett försök på slutet med en forcering, när Lassinatti plockades. Chanser fanns visserligen, men Oskar Lang avgjorde matchen med sitt andra mål för kvällen i tom målbur.

Sagt om matchen

– Jag tycker vi genomför en ganska bra match idag egentligen. Vi har mycket välvilja i laget och backcheckar väldigt hårt. Kanske lite väl hårt i vissa situationer. De får en del skott utifrån, som jag tycker Mantas hanterar väldigt bra. Han hanterar det väldigt bra i skottsektorn. Vi ger honom en extra eloge idag, förklarade Leksands Anton Lindholm för C More.

– Det grinar emot just nu. Svårt att analysera just nu. Det studsar emot och går emot. Det är tufft att spela i Luleå Hockey just nu och få med sig poäng. Vi krigar på så gott vi kan. Skottstatistiken säger sitt. Jag tycker att deras mål.. det är studsar de får med sig och vi får inte med oss det. Det är bara att kriga på för oss, upp med huvudet och jobba vidare mot nästa match, och inte tycka synd om oss själva, summerade Luleås kapten Erik Gustafsson.

I punktform

  • Leksand gjorde första målet för säsongen på hemmaplan i powerplay.
  • Jonathan Andersson reducerade för Luleå i den andra perioden.
  • Liraren Oskar Lang fortsätter att producera poäng.
  • Erik Gustafsson spelade mest hos gästerna.
  • Jon Knuts målskytt igen.
  • Fjärde raka nederlaget för Luleå.