Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Häman Aktells dubbel sänkte Timrå

28 december 2022 21:33
#VLHTIK

Det bjöds på ordentligt målkalas i Vida Arena när Timrå kom ner till Växjö på besök. I en match som svängde fram och tillbaka var det till slut Växjö som visade sig starkast och segrade på hemmaplan. Stor segerorganisatör blev Hardy Häman Aktell med två fullträffar.


Växjö var revanschsugna från måndagens förlust mot Skellefteå och det syntes när pucken släpptes i Vida Arena. De pressade Timrå rejält och efter drygt 3 minuter kunde Dan Sexton skjuta in 1-0 pucken för sitt Växjö. Timrå skulle senare komma att vända till 2-1 innan första periodens slut, efter mål av Nicholas Halloran och Jonathan Dahlén.

Jonathan Dahlén skulle senare bli tvåmålskytt till 3-1 i andra perioden, efter en operhört läcker framspelning av Emil Petterson i powerplay. Med knappt 7 minuter kvar av andra var det dags för Växjö att reducera till 3-2, även dem i powerplay. Hardy Häman Aktell avlossade ett rejält slagskott från blålinjen - rätt upp i krysset bakom Jacob Johansson.

I tredje perioden skulle Växjö få ordentlig pangstart. När 5 minuter gått i tredje perioden hade man gått från 2-3 underläge till ledning 5-3, efter bland annat Häman Aktells andra för kvällen. Växjö kunde sedan hålla undan när Timrå inte lyckades få till den där kraftfulla forceringen mot slutet. Växjö vann till slut med 5-3.

Sagt om matchen

– Det är inte ofta man gör två strutar på en dag, men otroligt skön vinst för oss och bra av oss att studsa tillbaka här efter underläge. Jag tycker jag spelar bra över hela banan och det är bra jobb av gubbarna framför mål. Utan dem går det inte så man får tacka dom som sliter och kämpar, sammanfattar en glad Hardy Häman Aktell, tillika tvåmålsskytt till C More efter match.

– Bedrövligt hur vi kommer ut i tredje, alldeles för lätta framför mål och vi täcker inga skott. Vi spelar inte bra, men vi leder och då kan vi inte gå ut sådär i tredje, det är bedrövligt. Det är en stor läropeng för oss, det kostar att vinna, summerar en oerhört besviken Anton Lander om sitt Timrås insats i framförallt tredje perioden.

I punktform

  • Växjö tog tredje raka segern mot Timrå för denna säsong när de vann ikväll.
  • Backbjässen Hardy Häman Aktell stod för två mål och blev stor segerorganisatör.
  • Timrås Jonathan Dahlén stod även han för två fullträffar.
  • Både Emil Pettersson och Anton Lander stod för två assist.
  • Växjös Dan Sexton stod för 1+1.
  • Nicholas Halloran förlängde sin poängsvit till 3 matcher i och med kvällens mål.
  • Växjö hade inför kvällens match nollat Timrå båda matcherna som dessa lag mötts denna säsong. Ikväll lyckades Timrå åtminstone näta.