Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Hypereffektivt Växjö fick Brynäs på fall

10 december 2022 20:26
#BIFVLH

Brynäs var det spelmässigt bästa laget, men det var Växjö som hade effektiviteten med sig. En finländsk dubbelfullträff och ett småländskt avgörande med mindre än minuten kvar av tredje perioden var två av de avgörande ingredienserna för ett hypereffektivt Växjö, som gjorde fyra mål på 16 skott.


Det var Brynäs som var tydligt spelförande i den första perioden hemma mot Växjö. Skotten visade på 20-5, men när det gäller målen var det gästerna som redan där var otroligt effektiva. Ställningen var nämligen 1-2 efter den första perioden, via fullträffar från Kalle Kossila och Dan Sexton hos gästerna.

Däremellan hade Brynäs lagkapten Anton Rödin gjort sitt lags första mål, efter vackert samspel i spel fem mot tre. Historien upprepade sig dubbelt upp i mittperioden, då Brynäs kvitterade i numerärt överläge och otrolige Kalle Kossila därefter gav Växjö ledningen igen. Historien upprepade sig sedan trippelt, eftersom Brynäs genom en fullträff från Greg Scott i powerplay (!) kunde utjämna matchen en tredje gång i den tredje perioden.

Matchen såg därefter ut att gå till förlängning, men ett sent avgörande skulle visa sig komma i matchens allra sista minut. En till synes ofarlig backhand från Jayden Halbgewachs smet hela vägen förbi Anders Lindbäck in i Brynäs mål. Det innebar 3-4 och tre nya, färska poäng till serieledande Växjö.

Sagt om matchen

– Jag är riktigt stolt över vår prestation, det var den bästa matchen under hösten. Vi vill göra mål när vi får lägen, men jag är bara stolt över laget. Det snöar ute och det snöar på resultattavlan. Vi hade möjlighet att vinna i dag, men tavlan är hård, tyvärr. Killarna kämpar, är positiva och vinner skotten med 40-16. Vi förtjänar att vinna i dag. Fortsätter vi så här så kommer resultaten, kommenterade Brynäs tränare Mikko Manner i C More.

– Vi får kämpa väldigt hårt för att freda oss, vi möter ett väldigt bra Brynäs. Vi har gott självförtroende när det gäller målskyttet och det speglar av sig i den här matchen. Vi måste fortsätta tävla, tävla, tävla. Vi måste stå upp i kampen och hålla det enkelt. De är aggressiva och intensiva, tyckte Växjös tränare Jörgen Jönsson.

I punktform

  • Brynäs vinner skotten med hela 40-16.
  • Växjös Kalle Kossila har efter två fullträffar i dag gjort nio mål på nio matcher i SHL.
  • Brynäs gjorde tre mål på sju chanser i numerärt överläge.
  • Efter halva matchen hade Växjö gjort tre mål på endast sju (!) skott.
  • Efter 26 matcher och halva SHL är Växjö fortsatt serieledare.