Hellnemo hjälte när Skellefteå tog tionde raka

3 december 2022 20:23
#SKELHC

Skellefteå kom till spel med juniormålvakten Alexander Hellnemo i lördagsmatchen mot Linköping. Hellnemo fick också en hjälteroll under kvällen då han räddade inte mindre än 32 skott när Linköping stundtals pressade tillbaka Skellefteå. Hemmalaget var effektiva och vann med 3-1 vilket var västerbottningarnas tionde raka seger.

Första perioden bjöd på väldigt jämnt spel, där den enda riktigt stora chansen var Andreas Wingerlis när han åkte sig fri från vänsterkanten, men avslutet gick utanför. Båda lagen hade chansen att spela powerplay men utan att lyckas hitta rätt.

I den andra perioden kom Skellefteå ut starkast och fick också utdelning när Tom Kühnhackl hittade en liten lucka bakom Marcus Högberg. Därefter tog gästerna över spelet och satte stundtals ett mäktigt tryck mot Skellefteå. Men trots många skott och mycket zontid fick man ingen utdelning.

Den tredje perioden inleddes med ett misstag från Linköping som gav Andreas Wingerli öppet läge att göra 2-0. Det tog musten ur bortalaget som hade svårt att komma till farliga lägen under resterande del av matchen. Man fick ändå in en reducering och skapade nerv, men Skellefteå stängde matchen med ett sent mål i tom målbur.

– De har lite mer skott idag, så jag fick jobba på. Det var kul, skönt att vi kunde vinna, sa Skellefteås juniormålvakt Alexander Hellnemo efter matchen.

– Jag är förbannat besviken på resultatet, men mer nöjd med prestationen. Jag tycker vi hade spelat oss till målchanser nog att göra mer än ett mål, sen är det klart att vi kunde haft mer kvalitet och kyla i sista touchen, sa Linköpings tränare Klas Östman i C More.

• Skellefteå tog tionde raka segern - är nu två segrar från tangerat klubbrekord.
  • Ty Rattie gjorde mål och har därmed gjort poäng i tre raka matcher.
  • Alexander Hellnemo gjorde sin andra SHL-start - och tog sin andra seger.
  • Andreas Wingerli gjorde en stormatch och stod för två mål och en assist.
  • Linköping hade inte gjort mål i Skellefteå Kraft Arena på tre matcher, och höll på att bli nollade igen innan Ty Rattie reducerade med 1.04 kvar av matchen.
  • Tom Kühnhackl gjorde två poäng (1+1) för första gången för säsongen.