Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Förstakedjan visade vägen när Frölunda segrade i Gävle

3 december 2022 18:22
#BIFFHC

Ett formsvagt Brynäs tog under lördagen emot Frölunda hemma i Monitor ERP Arena. Bortalaget kom till spel utan viktiga kuggar i laguppställningen och ställde upp med endast fem backar. Det skulle dock inte hindra göteborgarna från att knipa en viktig trepoängare.


Första perioden bjöd på hög intensitet och två viljestarka lag som bytte chanser med varandra. Det skulle bli Brynäs som inledde målskyttet, Samuel Johannesson tog emot pucken och knäppte av ett välplacerat handledsskott som träffade nätmaskorna högt bakom Lasse Johansson. Frölunda svarade snabbt och Max Friberg vinklade tjusigt in en backhand mellan benen på Anders Lindbäck.

Frölundas förstakedja med Max Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson hade en fin kväll. När matchen stod och vägde i andra perioden serverade Lundqvist en passning till Carlsson som klippte till direkt och pucken satt i krysset. Brynäs rivstartade därefter tredje perioden med ett tidigt mål av Nick Olesen. Sedan var det dags för bortalaget att jubla igen. Ett akrobatiskt nummer av Loui Eriksson som kastade sig fram på en lös puck vid mållinjen blev matchavgörande. Frölunda hann utöka ledningen en gång innan Max Friberg stängde butiken med sitt andra mål i matchen när hemmalaget plockat ut målvakten. Tre poäng till Göteborg samtidigt som Brynäs nu förlorat sina fem senaste matcher.

Sagt om matchen

– Vi var bra i tredje perioden men vi släpper in tredje och fjärde målet för enkelt. Vi lyckas inte idag, dom lyckas och visar varför dom vinner mer än dom förlorar. Nu känns det hårt men jag är stolt över killarna, kommenterade Mikko Manner förlusten till C More.

– Vi har lite sjukdomar och avstängningar men jag tycker vi gör en stabil match och skapar mycket chanser. En riktigt bra match, sa Loui Eriksson om segern till C More.

I punktform

  • Femte raka förlusten för Brynäs
  • Samuel Johannesson gjorde sitt första mål efter en 18 matcher lång måltorka
  • Anders Lindbäck räddade 26 skott
  • Lasse Johansson stod för 25 räddningar
  • Max Friberg stod för två mål
  • Christian Folin spelade mest av alla, 26 minuter och 59 sekunder