Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Växjö befäste sin serieledning i Örebro

1 december 2022 21:30
#ÖREVLH

Det var bra fart på serieledande Växjö när de gästade Örebro under torsdagskvällen. Smålänningarna tog tag i taktpinnen direkt och ledde med två mål efter första perioden. Efter två perioder ledde de med fyra. Växjö kontrollerade matchen i den tredje perioden och vann sin sjätte raka bortamatch.


Det började bra för Växjö när Tobias Rieder fångade upp en retur framför Örebros målvakt Jonas Arntzen och stötte in ledningsmålet för gästerna. Några minuter senare kvitterade Philip Holm efter fint förarbete av Mathias Bromé. Blott 22 sekunder senare återtog Växjö ledningen genom Dan Sexton, och innan perioden var slut hade Erik Josefsson hunnit med att utöka Växjös ledning till 1-3.

Örebro fick chansen att starta mittperioden i spel fem mot tre, men lyckades inte göra mål. Resterande del av perioden blev en chansfattig historia, som dock avslutades med två sena Växjömål och gästerna hade en fyramålsledning att gå på inför den sista perioden.

Väl i den sista perioden gjorde inget av lagen någon större ansträngning för att ändra resultatet och Växjö kunde kliva av isen med tre poäng för sjätte bortamatchen i rad.

Sagt om matchen

– Det var viljelöst, det såg inte alls bra ut någonstans. Jag tycker att vi har en period i den andra perioden där vi är på väg in i matchen lite. Vår chans får vi egentligen när vi har fem mot tre i början av andra tycker jag. Sen tycker jag att det är väldigt, väldigt viljelöst och egentligen tycker jag att det räcker med att säga det, säger Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

– Vårt mål var att komma hit och verkligen spela i 60 minuter och det var vad vi gjorde, så det var en bra seger. Det har gått bra för mig hittills denna säsongen och det är kul att spela med de här spelarna. Laget ser starkt ut och det är kul varje dag, så jag gillar det verkligen, kommenterar Växjös Kalle Kossila i C More.

I punktform

  • Dan Sexton noterades för ett mål och en assist.
  • Hugo Gustafsson noterades för en assist och har nu gjort poäng i fem raka matcher.
  • Philip Holm gjorde sitt tredje mål för säsongen.
  • Örebro hade elva skott på mål.
  • Växjö har nu seriens bästa poängsnitt på bortaplan (2.0).