Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Oskarshamns stjärnduo sänkte Brynäs

29 november 2022 21:31
#BIFIKO

Antti Suomela och Patrik Karlkvist ligger etta respektive tvåa i SHL:s poängliga. Mot Brynäs visade Oskarshamns toppduo klass. De gjorde tre av smålänningarnas mål när Oskarshamn vann med 4-1.


Oskarshamns skickliga förstakedja med Antti Suomela, Ahti Oksanen samt Patrik Karlkvist lämnade isen poänglös i lördags mot Timrå. Men det var aldrig nära att det skulle bli två raka matcher utan poäng från Oskarshamns topptrio. Redan efter drygt fyra minuter gjorde Patrik Karlkvist 1-0. Även kedjekamraten Antti Suomela klev in i målprotokollet när han satte 2-0. Karlkvist utnyttjade därefter en straff innan Brynäs fick in en reducering i slutet av andra perioden.

Brynäs hade några chanser att göra 2-3, men i stället för ytterligare en reducering kontrade Oskarshamn och Cameron Brace gjorde 4-1, vilket också blev slutresultatet.

Sagt om matchen

– Alla kämpar hårt och det var bra. Tyvärr måste jag göra ett bättre jobb. Jag måste hjälpa laget bättre, men jag är stolt över flera killar som gör det jättebra, som William Strömgren. De gjorde fyra mål och vi gjorde ett, sa Brynäs tränare Mikko Manner till C More.

– Det har varit bra så här långt på säsongen. Men det är mycket jag kan göra bättre individuellt och vi som kedja kan göra bättre. Defensivt kan vi vara bättre och vi kan göra fler mål också, för vi skapar mycket. Men jag gillar att spela hockey just nu, sa Oskarshamns Antti Suomela.

I punktform

  • Brynäs vann skottstatistiken med 43-23.
  • Joe Cannata räddade 42 skott och hade över 97 i räddningsprocent.
  • Oskarshamn är ligans bästa lag i powerplay och smålänningarna gjorde både 1-0 och 2-0 i numerärt överläge.
  • Jiri Smejkal gjorde poäng för tredje matchen i rad.
  • Mikko Niemelä debuterade för Brynäs. Han spelade drygt 17 minuter.
  • HV71-lånet Rasmus Bengtsson gjorde sin första match med Oskarshamn. Han var på isen i nästan 15 minuter.