Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Sen vändning när Skellefteå tog åttonde raka segern

29 november 2022 21:00
#VLHSKE

Det vankades toppmöte när Växjö tog emot Skellefteå i Vida Arena. Växjö spelade inspirerat och förde spelet i långa stunder, men när 65 minuters spel och en straffläggning hade avverkats var det Skellefteå som stod som segrare för åttonde matchen i rad.


Tabelettan ställdes mot tabelltvåan i Växjö den här kvällen, och det var serieledande Växjö som startade matchen bäst. Hemmalaget hade ett kraftigt skott- och spelövertag i första perioden men en storspelande Linus Söderström mellan Skellefteåstolparna gjorde att perioden förblev mållös.

Växjö kom ut lika bra i den andra perioden och fortsatte att skapa chanser. Knappt elva minuter in i perioden fick Pär Lindholm matchstraff efter en crosschecking och Växjö fick chansen i fem minuters fem-mot-fyra-spel. Skellefteå klarade av det numerära underläget, men med drygt två minuter kvar av den andra perioden satte Kalle Kossila matchens första mål efter ett fint anfall av Växjö.

I den tredje perioden hade Andreas Wingerli bortalagets bästa chans inledningsvis men prickade stolpen från nära håll. Några minuter senare fick Robert Rosén öppet mål för Växjö men även han prickade stolpen. I periodens slutsekunder styrde Andreas Wingerli in en puck som en skymd Adam Åhman inte kunde göra något på och förlängning tog vid.

I förlängningsspelet hade lagen ett par chanser var att avgöra tillställningen, men två bra målvakter såg till att matchen gick till straffar. I straffläggningen avgjorde 17-årige Axel Sandin-Pellika med en kylig straff.

Sagt om matchen

– Vi skulle ha vunnit den här matchen sett till spelet. Men det var en bra målvaktsinsats av deras målvakt, det är väl egentligen den stora skillnaden. Vi är mycket, mycket bättre än Skellefteå hela matchen. De försöker göra en uppryckning i sista och sätta lite press på oss. Men det är inget snack om att det är vår match egentligen, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson i C More.

– Jag får bra förtroende av tränarna och då försöker jag bara spela mitt spel och spela på. Vi börjar svagt i första och skjuter tre skott på mål. Vi tar igen oss lite i tredje perioden och kommer tillbaka när Wingerli styr in pucken, kommenterar Skellefteås Axel Sandin-Pellikka i C More.

I punktform

  • Wingerli räddade Skellefteås chans till fortsatt segersvit med fyra sekunder kvar
  • Växjö har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna
  • Sandin-Pellikka avgjorde för bortalaget
  • Växjö vann skotten med 28-18
  • Växjö leder tabellen
  • Skellefteå tog åttonde raka segern