Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Vigneaults första i HV-tröjan bäddade för seger

26 november 2022 21:10
#BIFHV71

Efter hyllningar till nyss bortgångne Börje Salming inför nedsläpp, kunde man tänka sig att Brynäs skulle komma ut med extra motivation inför kvällens drabbning. Istället blev det ett smärre magplask på grund av bristande effektivitet. HV71 var å sin sida väldigt effektiva och kunde vinna uppe i Gävle med slutsiffrorna 5-1. Bland annat efter Sam Vigneaults första mål i HV-tröjan.


I Gävle var det mycket känslor inför nedsläpp i och med hyllningarna för den tidigare Brynässpelaren och legendaren Börje Salming, som tragiskt gick bort i sviterna av sjukdomen ALS. Det dröjde ett tag innan matchen levde upp ordentligt och det var framförallt gästande HV71 som skapade de farliga målchanserna. Gästerna kunde gå in till omklädningsrummet med en 1-0 ledning, efter mål av Chad Billins på fin pass av Sam Vigneault.

Vigneault hade en bra förstaperiod och han skulle visa sig vara het i mittenakten också. Efter drygt 6 minuters spel i andra perioden kunde han göra sitt första mål för HV71, till lagkompisarnas stora jubel. HV71 skulle senare utöka till 3-0 innan periodpaus genom Radan Lenc.

I inledningen av tredje perioden skulle Brynäs få chansen i powerplay efter en utvisning på HV71:s Taylor Matson. Istället för att ta till vara på den chansen blev det i princip det motsatta. Efter 2 minuter i utvisningsbåset kom en skrinnande Taylor Matson fri mot Tomi Karhunen och kunde prickskjuta in 4-0 mellan benskydden. Brynäs chansade och tog ut inbytte Anders Lindbäck när drygt 5 minuter återstod av matchen. De fick utdelning när Greg Scott kunde spräcka nollan på Jonas Gunnarsson genom 4-1, men närmre än så kom de inte. Istället kunde Fredrik Forsberg lyfta in 5-1 i öppen målbur, som senare skulle bli slutresultatet.

Sagt om matchen

– Det känns inget bra såklart. Jag tycker väl att det inte är den bästa prestationen, men det som väger över till deras fördel är att de är effektiva och vi är inte tillräckligt bra i powerplay. Det är väl där matchen avgörs tycker jag, sammanfattar en besviken Anton Rödin till C More efter 60 minuters spel.

– Det känns grymt. Jag tycker det kändes bra idag, vi offrade oss på ett väldigt bra sätt. Jag tycker jag har peggat upp bra på träning och försökt vara redo när chansen ges. Efter breaket så har vi fått in ett annat go i gruppen så de känns kanon, summerar en nöjd Jonas Gunnarsson.

I punktform

  • Jonas Gunnarsson med 25 räddningar och 96.15 i räddningsprocent.
  • Sam Vigneault med första målet i HV-tröjan.
  • Chad Billins med 1 mål och 2 assist.
  • Greg Scott med Brynäs enda mål i matchen.
  • Brynässpelarna Oscar Eklind och Oscar Birgersson med 3 tacklingar vardera.