Stark tredjeperiod tog segern till Växjö

26 november 2022 21:08
#MIFVLH

Malmö kom till spel med åtta raka förluster på hemmaplan i bagaget och siktade på att bryta trenden under kvällen. Robert Rosén ville dock annat. Med sina två mål i tredje perioden såg han till att tre poäng kunde säkras för sitt Växjö.

Första perioden blev en spelmässigt jämn tillställning där Malmö kunde gå till periodpaus i ledning 1-0 efter att Oliver Lauridsen skickat in ett hårt handledsskott bakom Adam Åhman i Växjömålet. Växjös svar skulle komma direkt i andra perioden, 59 sekunder in höll sig Hugo Gustafsson framme och kunde stöta in kvitteringspucken. Båda lagen svarade därefter för ytterligare varsitt mål och därmed var läget lika inför tredje.

Där skulle Växjö på nytt komma ut starkt och det dröjde denna gång endast 48 sekunder innan Robert Rosén nätat efter en briljant passning från Lukas Bengtsson. Rosén skulle sedan bli den som fastställde slutresultatet 2-5. Därmed förlängdes Malmös dystra hemmasvit till nio raka förluster.

– Vi spelar fast oss otroligt mycket i tredje perioden. Växjö är skickliga och utnyttjar det. Det går tungt hemma just nu, vi försöker att inte fokusera på det. Man måste gilla läget och köra i, sa Malmös Marcus Sylvegård till C More

– En okej första, sen steppade vi upp i andra och tredje och jag tycker vi är helt klart värda segern, kommenterar Robert Rosén vinsten till C More.