Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Timrås toppspelare visade klass mot Luleå

24 november 2022 21:07
#LHFTIK

Timrå tog en imponerade seger mot Luleå. Medelpadingarna vände 0-1 till 5-2 och det var hemvändarna som visade vägen. Anton Wedin, Anton Lander, Jonathan Dahlén och Emil Pettersson gjorde tillsammans åtta poäng.


Luleå fick en drömstart och det Einar Emanuelsson som gav norrbottningarna den. Redan efter drygt tre minuter satte han 1-0, fint framspelad av Julius Honka. En ledning Luleå höll perioden ut.

Sedan var det roliga slut för hemmalaget. Timrå gjorde inte mindre än tre mål i mellanperioden, varav Anton Lander stod för två. Medelpadingarna fortsatte leverera i den tredje perioden. Både Robin Hanzl och Robin Alvarez nätade innan Juhani Tyrväinen reducerade för Luleå.

Sagt om matchen

– Allt saknas. Vi har inget flyt i det. Det känns som att de åker i raketfart. Vi sätter inget pass på bladet, ingen visar upp sig och vi vinner inga kamper, sa Luleås Isac Brännström.

– Fantastiska framspelningar av Jonathan (Dahlén) och Emil (Pettersson) på mina mål. Jag är på rätt plats vid rätt tillfälle, men "Weddas" (Wedin) mål var en fantastiskt fin prestation. Vi flyttar pucken bra, vi stannar inte bakom mål och vänder spelet fort, sa Anton Lander efter andra perioden.

I punktform

  • Timrå tog sin fjärde raka seger på bortaplan.
  • Anton Wedin gjorde sin 100:e SHL match i Timrå och firade med ett snyggt 1-1-mål.
  • Innan matchen förlängde Einar Emanuelsson kontraktet med Luleå till 2028, ett nytt femårskontrakt alltså.
  • Matchen var ovan nämnde Emanuelssons 300:e i SHL och han gjorde också Luleås 1-0-mål.
  • Anton Lander (2+0) har gjort mål i fyra av Timrås sex senaste matcher.
  • Juhani Tyrväinen gjorde sin 100:e poäng i SHL.