Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Erikssons första bäddade för Frölundaseger

24 november 2022 20:39
#ÖREFHC

Det var två lag med goda förutsättningar som kom till spel i Behrn Arena under torsdagskvällen. Seriens starkaste hemmalag Örebro tog emot gästande Frölunda som kom med fyra raka bortasegrar i bagaget. En stark mittperiod av bortalaget gjorde att tre poäng kunde följa med hem till Göteborg.


Första perioden blev en jämn tillställning med böljande spel. Chanser fanns att göra mål åt båda håll men två vassa målvakter i Jhonas Enroth och Lasse Johansson såg till att matchen förblev mållös.

Istället skulle första målet komma i den andra perioden när Filip Johansson hittade luckan mellan benen på Örebromålvakten. Kort därefter kunde gästerna utöka ledningen i powerplay genom Loui Eriksson som gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Frölunda. Örebro jobbade fram lägen men Frölunda bibehöll kontrollen matchen ut. Slutresultatet fastställdes sedan till 3-0 efter att Andreas Borgman skickat in pucken i tom målbur.

Sagt om matchen

– Jag tycker vi gör en riktigt bra bortamatch. Vi tar över i andra och kontrollerar det bra i hela tredje, säger målvakten Lasse Johansson till C More efter segern.

– Jag tycker vi är lite odisciplinerade vilket gör att Frölunda får grepp om matchen och därifrån tycker jag de har ganska bra koll på matchen. På det stora hela vinner Frölunda rättvist, kommenterade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More efter matchen.

I punktform

  • Frölundas femte raka bortaseger
  • Lasse Johansson höll sin första nolla för säsongen
  • Joel Lundqvist gjorde sin 300:e assist i SHL
  • Elias Ekström spelade sin 100:e SHL-match för Örebro
  • Jhonas Enroth räddade 23 skott