Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Rivstarten grundlade Luleås seger

19 november 2022 20:15
#LHFIKO

Luleå rivstartade matchen på hemmaplan. Därefter så satte de tonen för resterande del av matchen. Erik Gustafssons gäng, släppte aldrig den ledningen man skaffade sig och vann med 4-1.


Det var ett hemmalag med en inställning, som sannerligen var imponerande. Norrbottningarna startade på ett exemplariskt sätt och var effektiva. Vidare till en 3-0-ledning efter de inledande tjugo minuterna, där bland annat Erik Gustafsson noterades för två mål, varav ett i powerplay.

Väl i den andra perioden, lyckades Oskarshamn stabilisera en del, men samtidigt ett stort övertag för Luleå - bland annat sett till skotten. Väl i mellanakten var det Lucas Pilö, med ett reduceringsmål. Det gav sannerligen en energiboost till gästerna.

Luleå släppte senare inte på den ledningen de hade, utan spelade klokt och försvarade sig på ett sannerligen imponerande sätt. Oskarshamn gav det en chans på slutet, med en intressant forcering - där det dock var Bredan Shinnimin med det sista ordet, när han fastställde 4-1 i tom målbur.

Sagt om matchen

– Vi gör en bra match tycker jag rakt igenom. Vi spelar defensivt bra och offensivt bra. Vi är nöjda, konstaterade Oscar Engsund för C More efter matchen.

– Det räckte inte. Men, jag tycker att andra och tredje perioden ger vi oss mer rättvisa prestationsmässigt. Vi är på plats. Vi tävlar ordentligt och får igång det. Vi sätter oss i ett för stort handikapp som vi bjuder bort i första perioden, sammanfattade Oskarshamnstränaren Martin Filander.

I punktform

  • Erik Gustafsson noterades för dubbla fullträffar i hemmasegern.
  • Oskarshamns mål gjordes av Lucas Pilö. Pilös första för säsongen.
  • Luleå stod för 29 skott på mål under matchens gång.
  • Juuso Riikola spelade över 23 minuter.
  • Jack Connolly står för ett mål och en målgivande passning.