Hemma
Timrå
TIK
Borta
Skellefteå
SKE

Möller målskytt på nytt när Skellefteå tog femte raka

19 november 2022 17:48
#TIKSKE

Ett slutsålt NHC Arena fick skåda en match med många olika inslag. En jämnare förstaperiod följdes av en dominant andraperiod från Skellefteå, för att sedan avslutas med dominans av Timrå sista 20. Trots kraftig forcering på slutet av Timrå kunde Skellefteå hålla undan och vinna. Segerorganisatör blev därmed Jonathan Johnson med sitt 2-1 mål i andra perioden.


Inför ett fullsatt NHC Arena kom Timrå ut vassa och manades på rejält av sin hemmapublik. Direkt i inledningen fick Robin Hanzl ett jätteläge, men Linus Söderström gjorde en makalös räddning med plockhandsken. Istället skulle Skellefteå göra matchens första mål och ta ledningen 1-0 genom kapten Oscar Möller.

I andra perioden var det i princip Skellefteå för fulla muggar. De höll spelet kontrollerat, släppte inte till mycket bakåt och skapade en del framåt. De skulle senare få utdelning efter att fått chansen i numerärt överläge. Jonathan Jonson väntade och väntade, för att sedan prickskjuta in 2-0 i första krysset.

Snacket i Timrås omklädningsrum inför tredje perioden gav uppenbarligen effekt. Det var ett helt annat lag som kom ut och skapade flera lägen från start. Efter drygt 6 minuter kunde Emil Pettersson reducera med en väldigt fin soloprestation. Timrå fortsatte trycka på för en forcering och hade bland annat en ribbträff av Sebastian Hartmann. Det höll dock inte hela vägen då Skellefteå lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

Sagt om matchen

– Jo men vi gör en bra tredjeperiod, mer framåtlutade och aggresiva. Skapar de lägen vi kunde gjort. En konstig utvisning de hittar på slutet som dödar chanserna. Vi visar en härlig moral i sista, men vi gör ingen bra första och andraperiod, sammanfattar Timrås Anders Karlsson till C More efter matchen.

– Ett, jag är glad att vi vinner. Första perioden är vi helt okej och i andra tycker jag vi styr betydligt mer. I tredje blir vi för passiva och har mycket pucktapp. Vi ger de nästan chansen att kvittera. Jag är glad över att vi vinner, hade velat stängt till butiken lite tidigare, men Timrå är ett starkt lag så de är bra av grabbarna, summerar Skellefteås huvudtränare Robert Ohlsson.

I punktform

  • Skellefteå tog femte raka segern.
  • Oscar Möller med mål för tredje matchen i rad.
  • Linus Söderström med 94.12 i räddningsprocent.
  • Emil Pettersson med otroligt läckert reduceringsmål.
  • NHC Arena var i eftermiddagens match helt slutsåld.