Rieder bakom Växjös trendbrott i Göteborg

1 november 2022 21:30
#FHCVLH

För första gången sedan januari 2018 har Växjö vunnit en bortamatch i Göteborg. Stor hjälte var Tobias Rieder – igen. Han satte avgörandet på övertid i lördags och i 4-2-segern mot Frölunda blev tysken tvåmålsskytt.

Efter en rätt tajt första perioden ökade Frölunda takten sista fem minuterna och skapade en del lägen. Hemmalaget behöll det spelövertaget i inledningen av mellanperioden. Frölunda lyckades också sätta ledningsmålet genom Patrik Carlsson. Göteborgarnas glädje blev dock kortvarig. 58 sekunder senare kvitterade Växjö.

Ju längre matchen led desto mer tog gästerna över. Frölunda lyckades inte utnyttja sina chanser och i stället kunde Växjö sätta 2-1 tidigt i den tredje perioden. Därefter hade Växjö rätt bra kontroll på matchen och Frölundas chanser till poäng blev inte bättre av att Lakers gjorde både 3-1 och 4-1. Petteri Lindbohm fick in ett mål och såg därmed till att slutsiffrorna skrev till 4-2 till Växjö.

– Det här är en tuff arena att spela i. De kommer alltid ut hårt. Vi är väldigt glada för segern, sa Växjös tvåmålsskytt Tobias Rieder.

– 30 minuter tycker jag är bra. Andra 30 minuterna tappar vi tålamod. Vi började byta chanser med Växjö och vi blir frustrerade över att vi inte gör mål på övertaget vi har första 30 minuterna. Vi tappar konceptet helt efter deras andra mål, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg.

• Frölunda hade vunnit åtta raka hemmamatcher i grundseriesammanhang mot Växjö, men den sviten bröt Lakers i kväll.
  • Tobias Rieder gjorde två mål och har därmed noterats för fyra mål på fyra matcher.
  • Även Brian Cooper noterades för två poäng, två assist.
  • Nämnde Cooper hade mest istid av samtliga spelare på isen, 22:22.
  • Efter sex matcher utan mål nätade Patrik Carlsson igen.