Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Serieledaren tog tung skalp

27 oktober 2022 21:46
#VLHÖRE

Trean Växjö tog emot ettan Örebro, men det var ett hemmalag med visst manfall. Det utnyttjade serieledande Örebro som i stora delar kontrollerade matchen och kunde vinna välförtjänt med 3-1, inte minst tack vare Emil Larssons målform och stabilt målvaktsspel från Jonas Arntzen.


Serieledande Örebro kom ut starkt och kontrollerade spelet mot ett skadeskjutet Växjö. Det skapades ganska få klara målchanser i matchinledningen, men till slut fick Örebro utdelning på spelövertaget när Kristian Näkyvä knäppte iväg en handledare från blå som studsade på ett Växjöben och in i mål.

Spelbilden stod sig i den andra perioden, där Växjö hade svårt att ta sig igenom Örebros försvar. Sent i perioden lyckades man dock, när Manuel Ågren slog sin gubbe och kom först på en retur och kunde stöta in 1-1. Det stod sig dock bara 1.40 innan Örebro åter var i ledningen när Linus Öberg petade in en retur i andra änden av isen.

I den tredje perioden gjorde Växjö en kraftsamling för att åstadkomma en kvittering, men riktigt nära var det aldrig. I stället kunde Emil Larsson sätta 3-1 i mitten av perioden och därefter kontrollerade Örebro händelserna.

Sagt om matchen

– Jag tycker vi gör en kraftinsats, idag är första gången jag känner att spelet inte riktigt stämmer. Killarna ger allt, vi försöker men räcker inte riktigt till. Ibland kan man ha såna dagar när tajmingen inte sitter och man tar lite konstiga beslut, konstaterade Växjötränaren Jörgen Jönsson efter slutsignalen.

– Det kändes stabilt i tredje, en bra period. Vi hittar en trygghet i spelet och spelar med mycket tålamod. Vi visar att vi vill hålla i pucken mer och inte bara ge bort den. Vi är trygga i vårt grundspel och med varandra, det känns bra, sa Örebrobacken Philip Holm.

I punktform

  • Örebro tog femte raka segern och har på dessa matcher plockat 17 av 18 poäng.
  • Emil Larsson gjorde sitt sjätte mål på de fem senaste matcherna.
  • Kristian Näkyvä gjorde mål och bröt en nio matcher lång mållös svit.
  • För första gången den här säsongen lämnade Växjö Vida Arena utan poäng.
  • Jonas Arntzen gjorde en bra match med 96,15 i räddningsprocent och en assistpoäng.
  • Lukas Bengtsson spelade mest i matchen: 24.26.