Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Mursak tvåmålsskytt - Frölunda besegrade Brynäs

25 oktober 2022 21:35
#FHCBIF

Frölunda tog ett grepp om matchen. Brynäs hittade en väg att komma tillbaka. Sedan tog göteborgarna åter ledningen genom Ryan Lasch, innan Jan Mursak fastställde slutresultatet 5-3.


Utvisningar. Ja, det blev en del sådana för gästande Brynäs i den första perioden. Något som blev kostsamt. Frölunda lyckades starta matchen på ett bra sätt och var i ledning med 2-0 efter en period, efter mål av Jacob Nilsson samt Ryan Lasch.

Gästerna från Gävle kom ut med bättre fart under skridskorna i den andra perioden. Linus Ölund skulle dessutom lyckas lirka in reduceringen, när Brynäs kändes att ha mer energi. Något Frölunda ville se till och ändra på, när Jan Mursak lyckades överlista Veini Vehviläinen och var åter i en tvåmålsledning i Scandinavium.

Brynäs arbetade febrilt för att komma åter i matchen och gjorde det på ett imponerande sätt. Gävlelaget hade faktiskt 3-3, men Frölunda hade ett svar på tal. Ryan Lasch lade en puck mot mål, via två (!) Brynässpelare i mål. Innan Jan Mursak lyckades fastställa slutresultatet i tom målbur. Det vill säga 5-3.

Vinsten är för övrigt Frölundas första trepoängare mot Brynäs sedan den 30 januari 2021.

Sagt om matchen

– Det är en bra insats av oss att svara upp hemma. Vi kommer ut starkt i första perioden, något vi inte gjort förut. Det sätter tonen för dagen, sade Ryan Lasch efter matchen till C More.

– Vi är professionella ishockeyspelare vi måste vara redo från start, konstaterade Brynäs Alexander Ljungkrantz efter matchen.

I punktform

  • Frölunda tog sin andra raka seger.
  • Andra raka förlusten för Gävlegänget.
  • Jan Mursak och Ryan Lasch med dubbla mål.
  • Veini Vehviläinen med flera fina parader.
  • Mats Rosseli Olsen har gjort 100 assist i SHL.