Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Spelsuget Rögle vann mot Leksand

25 oktober 2022 21:25
#RBKLIF

2-1-ledning efter en period. Sedan en stark mittenperiod av Rögle. Ett Ängelholmslag, med en stark insats, vilket resulterade i en trepoängare för skåningarna när de segrade inför en tillfreds hemmapublik.


Tempofyllt. Bra stämning. Så var det sannerligen i Ängelholm, när Rögle och Leksand ställdes mot varandra. I en match där hemmalaget öppnade målskyttet, innan gästerna replikerade. Innan pausvilan, visade dessutom Marco Kasper framfötterna med sitt 2-1-mål.

I mittenperioden var det Rögle med fortsatt ett imponerande spel. Ängelholmslaget fortsatte att snurra på med fart, intensitet och även så fick de utdelning inte minst. Med tre mål under den andra perioden och var i förarsätet med 5-1.

Rögle fortsatte att trumma på i den tredje perioden och hade bud på mer offensivt. Dock var det Leksand, med en mer solidare insats defensivt - men samtidigt ett hemmalag med en ledning de inte släppte på. Slutresultatet skrev sig till 7-3, efter dubbla reduceringar av Leksand genom Ahnelöv samt Zackrisson - innan William Wallinder samt Daniel Zaar, gav svar på tal.

Sagt om matchen

– Det är ett viktigt kliv framåt för oss och skapar självförtroende för laget, sammanfattade Ludvig Larsson för C More efter matchen. Larsson lämnade isen med en assist.

– Vi hade som mål att ge det en chans och ta upp det till 5-3. De går inte lika hårt. Vi känner att vi kan peta in en puck. Det är oerhört sällan att man tar upp fyra mål på en bortaplan. Det kan hända, men det gäller att vi hade gjort det innan 6-3:an, säger Leksands Björn Hellkvist efter matchen.

I punktform

  • Rögle tog en skön seger på hemmaplan.
  • Leksands fina svit med fem raka matcher sprack i afton.
  • Brady Furgeson noterades för två poäng.
  • Jonas Ahnelöv målskytt i comebacken.
  • Stort övertag i skotten för Rögle.