HV71

Rivstart när HV71 plockade sin första trea

22 oktober 2022 20:30
#HV71VLH

HV71 var ute efter sin första trepoängare - och startade i ett ursinnigt måltempo med 3-0 redan efter drygt åtta minuter. Det blev till 5-0 i andra innan Växjö snyggade till siffrorna i tredje, 5-2 till slut. Joey LaLeggia gjorde både mål och assist i sin debut för HV71.

Hemmalaget trampade gasen i botten direkt och tog ledningen redan efter 39 sekunder spel genom André Peterson. Åtta minuter senare stod det 3-0 sedan först Emil Andrae satt tvåan och efter det Joey LaLeggia trean, LaLeggia som gjorde sin första match i HV71 efter flytten från Timrå tidigare i veckan.

Hemmalagets extraordinära utdelning fortsatte i andra. Fredrik Forsberg tvingade fram ett målvaktsbyte hos Växjö i och med 4-0, men strax därefter satte Chad Billins 5-0.

Växjö gjorde sitt bästa för att komma in i matchen målmässigt och reducerade två gånger, men HV71 slog vakt om sin ledning och plockade hem sin första trepoängare för säsongen.