Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Malmös sköna besked - bröt förlustsviten

20 oktober 2022 21:33
#VLHMIF

Det var ligans formstarkaste lag Växjö som tog emot ligans formsvagaste dito Malmö sett till de fem senaste omgångarna. Växjö började också väldigt starkt, men ju längre matchen led desto mer tog Malmö över. Ett sent 2-1-mål såg ut att ge gästerna tre poäng, men Växjö kvitterade och tog matchen till straffar. Där fick Malmö ändå jubla och bröt den fyra matcher långa förlustsviten. Matchen slutade 2-3.


Det märktes att Växjö kom in till matchen med gott självförtroende, smålänningarna öppnade riktigt starkt och skapade flera vassa lägen. När laget fick ett straffslag slängde man in backen Lukas Bengtsson, som dock inte lyckades överlista Adam Werner. Det gjorde i stället backkollegan Hardy Häman Aktell kort senare, när han gjorde 1-0 på ett vinkelskott.

I den andra perioden åt sig gästerna in i matchen mer och mer, och i en period när Malmö skapade många chanser fick man också välförtjänt utdelning. Fredrik Händemark såg ut som Wayne Gretzky när han från en position bakom kassen serverade Carl Persson till 1-1.

I den tredje perioden fortsatte Malmö spela övertygande och skapade flera fina chanser. Laget fick också utdelning när Ponthus Westerholm bökade in en puck från nära håll. Det såg ut att bli matchvinnande, men en vacker framspelning från Joel Persson landade på tejpen hos Hugo Gustafsson som rakade in kvitteringen. Övertiden blev mållös, och i straffläggningen satte Marcus Sylvegård sin straff medan Adam Werner räddade samtliga han fick emot sig.

Sagt om matchen

– Malmö är det klart bättre laget och vi ska vara glada att vi får en poäng. I övrigt är jag besviken på våra förväntade toppspelare, jag tycker inte de levererar nånting den här matchen. Vi har bra målvaktsspel och våra så kallade grovjobbare gör en toppeninsats, men jag är besviken på våra toppspelare, sa Växjös tränare Jörgen Jönsson till C More efter matchen.

– Jag tycker vi förtjänar tre poäng. Vi gör en bra andra- och tredjeperiod och sköljer över dem. Men de är skickliga och det är därför de gör 2-2-målet. Kollar sa att vi ska spela vårt spel oavsett om det står 1-0 eller 7-0 som sist, och det tycker jag verkligen vi gör idag. Det är alltid speciellt att möta Växjö, och alla man spelat med. Det är jättekul, sa Malmös straffhjälte Marcus Sylvegård - med förflutet i Växjö.

I punktform

  • Malmö bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.
  • Växjö har gjort första målet i nio av sina elva första matcher - vilket är flest i SHL.
  • Tack vare sena kvitteringen har Växjö trots allt tagit poäng sju matcher i rad.
  • Hardy Häman Aktell är i poängform, backen gjorde mål ikväll och har 1+4 senaste fem matcherna.
  • Malmö har nu vunnit tre av säsongens fyra bortamatcher.
  • Marcus Sylvegård avgjorde straffarna och har gjort 2+1 på sina fem senaste matcher.