RBK

Rögle vände mot Frölunda - Tambellini avgjorde

20 oktober 2022 21:25
#FHCRBK

Frölunda hade ledningen vid två tillfällen i mötet mot Rögle, men gästerna hade ett svar båda gångerna. Det krävdes förlängning för att avgöra tillställningen och där klev Adam Tambellini fram. Han satte 3-2 till skåningarna, som därmed tog sin tredje raka seger.

Highlights kommer inom kort.

Efter en intensiv start på matchen skulle Frölunda ta ledningen när Radan Lenc tog sig in på mål och förvaltade en retur. Det målet blev öppningsaktens enda.

Hög intensitet präglade även inledningen av mittakten, där Rögle skulle kvittera genom den formstarke Ludvig Larsson. Hemmalaget skulle dock återta ledningen drygt åtta minuter senare, då Joel Lundqvist hittade rätt i powerplay.

Det var flera farliga lägen i den tredje perioden och 15-13 i skott för Frölunda, men det var Rögle som gjorde periodens enda mål, signerat Samuel Jonsson. I den efterföljande förlängningen var det sedan gästerna som drog det längsta strået när Adam Tambellini avgjorde.

Sagt om matchen:

– Vi är för trubbiga och slår bort alldeles för många puckar. Vi ger bort puckarna i anfallszonen och så får vi jaga pucken. Stundtals är det bra, men alldeles för trubbigt, konstaterade Frölundas Joel Lundqvist.

– Vi startar inte matchen jättebra men vi kommer upp i andra och tredje och skapar många lägen, Vi har en bra gameplan som vi fullföljer, speciellt i andra och tredje, sa Rögles Adam Engström till C More.

• Detta var andra raka förlusten för Frölunda.
  • Rögle bröt även en negativ svit på bortais. Detta var deras första seger utanför Catena Arena på de tre senaste.
  • Ryan Lasch trivs mot Rögle. Han har nu gjort sex poäng på de fem senaste matcherna mot skåningarna.
  • Ludvig Larsson hittade nätet för tredje matchen i följd.
  • Nicklas Lasu spelade fram till Frölundas första mål. Det var hans 100:e assist i karriären.
  • Linus Sandin gjorde sin första match för Rögle sedan återkomsten och klockades på 13:13.