Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Leino matchvinnare mot Skellefteå igen

18 oktober 2022 21:30
#ÖRESKE

För andra gången den här säsongen var det Robert Leino som gjorde det matchavgörande målet mot Skellefteå. Detta efter att Örebro vänt underläge 2-3 till seger med 6-3. Leino satte 4-3 i tredje perioden och en knapp minut senare gjorde närkingarna ytterligare ett mål.


18 minuter in i matchen var den fortfarande mållös, men med en och en halv minut kvar av första perioden kom 1-0 till Skellefteå. Därefter duggade målen tätt. Örebro kvitterade 34 sekunder senare och när drygt nio minuter var spelat av andra perioden var ställningen 3-3.

Avgörande kom en bit in i tredje perioden. I spel fyra mot fyra gjorde Örebro två mål. Först satte Robert Leino 4-3 och inte ens en minut senare höll sig Filip Berglund framme. Örebro fastställde sedan slutresultatet till 6-3 med ett mål i öppen kasse.

Sagt om matchen

– Otroligt skönt att göra mål. En slumppuck som studsar upp och jag är där och hänger dit den. Det är sådana mål jag behöver nu. En lättnad. Mycket släpper från axlarna, sa Örebros Mathias Bromé till C More efter sitt andra mål för säsongen.

– Det var skönt, särskilt det första. Då lossnade det rejält. Jag har fått mycket förtroende och jag känner att jag har växt med det också. Det gäller bara att fortsätta, sa Skellefteås Elias Salomonsson, som gjorde sina två första SHL-mål.

I punktform

  • Efter tre raka förluster fick Örebro fira en seger igen.
  • Elias Salomonsson gick mållös från sina 22 första SHL-matcher. Mot Örebro gjorde han två mål inom loppet av drygt en och en halv minut.
  • Robert Leino har gjort fyra mål den här säsongen. Samtliga har varit matchavgörande.
  • Filip Berglund, med en bakgrund i Skellefteå, gjorde sitt första SHL-mål när han satte 5-3.
  • Både Leo Carlsson (0+3) och Rodrigo Abols (1+2) gjorde tre poäng.
  • Jonathan Pudas (0+1) förlängde poängsviten till nio matcher.