Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Powells första SHL-mål bakom Oskarshamn första trepoängare

13 oktober 2022 21:24
#MIFIKO

Förra säsongen gjorde Myles Powell 17 mål och 44 assist i HockeyAllsvenskan. Mot Malmö gjorde han sin första poäng i SHL och det startade Oskarshamns vändning mot Malmö. Smålänningarna vann med 2-1 och det var lagets första trepoängare den här säsongen.


Det saknades inte chanser i den första perioden, men däremot mål. Båda målvakterna (Joe Cannata och Daniel Marmenlind) gjorde några fina räddningar och såg till att det var mållöst efter 20 minuter.

I den andra perioden kom målen. Först genom Malmö, men sedan tog Oskarshamn över mer och mer och gick till pausvila med en 2-1-ledning. I tredje perioden var det nästan konstant press från hemmalaget, men Oskarshamn försvarade sig bra. Malmö sköt 13 skott på mål, men Joe Cannata stoppade allt.

Sagt om matchen

– Svårt att summera matchen nu. En bitter förlsut. Andra perioden avgör. Vi har snackat om att de gillar att kontra och ändå släpper vi in två kontringsmål. Samtidigt vinner man inga matcher om man bara gör ett mål, sa Malmös Marcus Sylvegård.

– En bra passning Brace och jag fick in den. Skönt att få det första målet och bidra framåt. Ibland går det inte ens väg och då får man fortsätta kämpa. Men det här tog bort lite vikt från axlarna, sa Oskarshamn Myles Powell, efter säsongens första mål.

I punktform

  • Efter två raka förluster vann Oskarshamn igen. Det var lagets första seger under ordinarie matchtid den här säsongen.
  • Malmös tredje raka förlust.
  • Joe Cannata var en av Oskarshamns hjältar. Han räddade 32 skott.
  • Myles Powell bröt poängtorkan när han kvitterade till 1-1.
  • Lukas Wernblom spelade sin första SHL-match med Malmö. Han hade assist på Redhawks ledningsmål.
  • Johan Olofsson gjorde säsongens första mål när han satte 1-0-pucken.