Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Växjö i serieledning efter sjätte raka bortavinsten mot Linköping

13 oktober 2022 21:43
#LHCVLH

Växjö trivs i Saab Arena. I kväll kom sjätte raka bortasegern mot Linköping, men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. En av Växjöhjältarna var den tidigare LHC-backen Lukas Bengtsson som noterades för ett mål och en assist.


Mycket i den här matchen skulle handla om Special Teams. Linköping hade två chanser i powerplay i första perioden, men fick inte in pucken trots en del chanser. När Växjö fick spela fem mot fyra small det direkt. Gästerna fortsatte dra på sig utvisningar i andra perioden. LHC hade elva minuters powerplay i mellanakten och gjorde ett mål.

Växjö replikerade och återtog ledningen genom Lukas Bengtsson. Ett mål som såg ut att bli segermålet. För Linköping hade svårt att komma till klara chanser i den tredje perioden. Men östgötarna fick ytterligare en chans i numerärt överläge och då kom kvitteringen. Matchen gick till straffar och där drog Lakers det längsta strået.

Sagt om matchen

– Det var mycket Special Teams. Svårt att få rytm i det. Växjö är bra på att spela på ledning. I inledningen av tredje får vi inte tag i dem, men jag tycker att vi spelade med bra tålamod, sa Linköpings tränare Klas Östman.

– Jag fick reda på att jag skulle spela i går. Jag blev förväntansfull och ville att matchen skulle dra igång. Det är kul att få chansen, sa Växjös SHL-debutant Filip Eriksson.

I punktform

  • Växjös femte raka seger och nu är Lakers ny etta i tabellen.
  • Växjö har inte bara sex raka vinster i Saab Arena. Backar vi bandet ytterligare har de vunnit 16 av de 18 senaste bortamatcherna mot Linköping.
  • Båda Lukas Bengtsson och Joachim Blichfeld var 1+1 i matchen.
  • Sebastian Strandberg befäste sin plats i den interna poängligatoppen efter sitt 1-1-mål. Han är uppe på sju poäng den här säsongen.
  • För fjärde matchen i rad noterades Joel Kellman för en assistpoäng.
  • Växjös Filip Eriksson, 17, SHL-debuterade. Han spelade drygt sju minuter.