Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Växjö förlängde hemmasviten trots sen Rögleforcering

8 oktober 2022 20:23
#VLHRBK

Växjö fortsätter sin segersvit, och har nu tagit fyra raka segrar. Dessutom såg man till att hålla hemmasviten vid liv. Ännu har inget annat lag tagit poäng i Vida Arena.


Växjö dominerade första perioden och hade 15-1 i skott på mål under de inledande 20 minuterna. Rögle höll 0-0 men målen för hemmalaget kom istället i den andra perioden. Glenn Gustafsson och Lukas Bengtsson satte Växjö i en 2-0-ledning inför den tredje perioden, och när Jayden Halbgewachs gjorde 3-0 en bit in i tredje åsg det bra ut för smålänningarna.

Rögle satte in en slutforcering där Adam Tambellini reducerade. Tiden var dock för knapp och istället satte Ludvig Nilsson 4-1 och Växjö kunde räkna in tre nya poäng.

Sagt om matchen

– Det känns som vi är lite skärrade och rädda för att göra misstag. Vi spelade väldigt bra förra matchen men lyckades inte vinna. Det är alldeles för dåligt. Alla måste ta tag i sig själva och steppa upp här, sade Rögles Samuel Jonsson till C More.

– Jag tycker vi är väldigt snabba på att vända på spelet och följer över dem. Sen har vi varit starka på pucken i anfallszon. Det har varit mycket puckar framförmål som vi kanske måste få tag på, sade Växjös Martin Lundberg till C More.

I punktform

  • Växjö förlänger sin hemmasvit. Ännu har inget annat lag tagit poäng i Vida Arena.
  • Adam Åhman räddade 31 av 33 skott, vilket gav en räddningsprocent på 94.74.
  • Växjö har nu vunnit fyra matcher irad, där man bara släppt in ett mål.
  • Rögles tuffa form fortsätter. Senast man tog en trepoängare var den 22 september mot Luleå
  • Rögle ryckte upp sig efter en svag första period med ett skott på mål. Det följdes upp med 8-7 till Växjö i den andra perioden och 9-11 till Rögle i den tredje.
  • Adam Tambellini gav hopp till Rögle med sitt sena mål.