Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Fribergs solomål bäddade för Frölunda-seger

8 oktober 2022 17:39
#FHCLHF

Det var upplagt för en jämn och fysisk batalj mellan Frölunda och Luleå och som de bjöd upp. Efter bländande målvaktsspel, hårda tacklingar och bland annat ett otroligt snyggt boxplaymål kunde Frölunda till slut vinna med 2-1.


Både Frölunda och Luleå kom ut i ett ordentligt tempo direkt i första perioden och bytte målchanser med varandra. Trots endast 6-3 i skottstatistiken var det en otroligt underhållande inledning. Luleås Isac Brännström lyckades senare bryta dödläget med sitt 1-0 mål som kom till efter en snygg spelvändning och en otroligt fin pass av Einar Emanuelsson.

I den andra perioden blev det avvaktande hockey, men sedan small det till i powerplay för Frölunda. De kunde senare gå upp i ledning i slutet på andra efter ett oerhört snyggt boxplaymål av Max Friberg.

Slutperioden blev avvaktande och det handlade mestadels om försvarsspel från Frölundahåll. De lyckades till slut hålla undan efter en sen forcering av Luleå.

Sagt om matchen

– Skön vinst, vi har spelat lite tveksamt här senaste så det är skönt att få med sig en riktig krigarvinst här framför så mycket folk en lördag. Det är alltid kul med uppoffring på slutet, vi vill kriga för den här vinsten vilket alltid är lika kul att se. Så sammanfattar Frölundas målvakt Lars Johansson eftermiddagens seger till C More.

– En jämn första, sen i andra pressar de på utan att skapa så mycket egentligen. Vi kommer tillbaka någonstans i mitten på andra och skapar bra tryck för att få in tvåan, men tyvärr gör vi misstag i både powerplay och boxplay. Vi faller lite på eget grepp tycker jag, konstaterar Luleås huvudtränare Thomas Berglund till C More efter matchen.

I punktform

  • Frölunda lyckades äntligen göra mål i powerplay.
  • Max Friberg, Frölunda, med ett otroligt snyggt solomål i boxplay.
  • Isac brännström, Luleå, med 1 mål och 4 skott på mål.
  • Linus Fröberg, Luleå, med 63.64 i tekningsprocent.
  • Lars Johansson, Frölunda, med 94.44 i räddningsprocent.
  • 9 442 på plats i Scandinavium.