Luleå studsade tillbaka - besegrade Malmö

6 oktober 2022 21:30
#MIFLHF

Efter två raka nederlag kunde Luleå segerjubla igen. I matchen mot Malmö grundlades vinsten i den andra perioden, då norrbottningarna gick upp i en tvåmålsledning innan pausvilan. Hemmalaget reducerade i slutakten och skapade nerv i slutminuten men kom inte närmare och Luleå vann till slut med 3-2.

Malmö inledde matchen piggt och vann skotten med 14-7 i den första perioden, men det var Luleå som bröt dödläget när Joonas Rask fick ett dubbelläge och hittade rätt bakom Daniel Marmenlind.

I mittakten var det Luleå som hade flera långa anfall och vann skotten med 14-5. Gästerna skulle först utöka sin ledning genom Einar Emanuelsson, men drygt en minut senare bröt Malmös Marcus Sylvegård en puck i den defensiva zonen och tog sig till ett friläge som han förvaltade. Norrbottningarna replikerade dock snabbt genom Leo Komarov.

I den tredje perioden såg Luleå ut att kontrollera matchen, men när Kristian Vesalainen satte sitt första SHL-mål skiljde det helt plöstligt bara en fullträff. Gästerna skulle dock hålla undan, vilket även innebar Malmös första nollpoängare den här säsongen.

Sagt om matchen:

– Tuff match. Luleå jobbade hårt, det gjorde vi också men de hade ganska många bra lägen och gjorde fler mål, sa Malmös Kristian Vesalainen till C More.

– Det var en tuff match, Malmö har varit riktigt bra den här säsongen, men vi gör en bra match tycker jag. Det är självklart viktigt med seger, speciellt nu när vi är på en liten roadtrip, konstaterade Luleås Einar Emanuelsson.

• Efter tre raka segrar föll Malmö och det var första gången den här säsongen som de lämnar en match poänglösa.
  • Luleå bröt en två matcher lång förlustsvit.
  • Marcus Sylvegård satte sitt andra mål den här säsongen.