Hemma
Växjö
VLH
Borta
Frölunda
FHC

Växjö förlängde segersviten - Halbgewachs avgjorde

6 oktober 2022 21:25
#VLHFHC

Efter 40 spelade minuter stod det 1-1 mellan Växjö och Frölunda. Avgörandet kom i den tredje perioden när Jayden Halbgewachs hittade rätt i powerplay. Hans första SHL-mål i karriären innebar 2-1, vilket också blev slutresultatet när smålänningarna tog sin tredje raka seger.


Växjö fick en drömstart på matchen när Miika Koivisto slog in en retur efter 01:12. Hemmalaget styrde spelet i den första perioden, men innan den var över kvitterade Frölundas Tom Nilsson när han hittade luckan till vänster om Emil Larmi.

Mittakten bjöd på jämnare spel, men däremot inga mål. I den tredje perioden skulle avgörandet komma när Jayden Halbgewachs höll sig framme och satte 2-1 till smålänningarna. Gästerna lyckades inte svara och segern var därmed ett faktum för Växjö.

Sagt om matchen:

– Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när det är det första och matchvinnande. Det är en skön känsla. Det var en tajt match där vi spelade bra defensivt. En bra laginsats, konstaterade Växjös matchhjälte Jayden Halbgewachs.

– Den spontana känslan är inte alls bra. Sista två perioderna är bättre, vi är på hälarna och alldeles för passiva i första. Vi har inte råd att ge bort 20 minuter. Sedan behöver vi få utdelning på de chanser vi skapar, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efteråt.

I punktform

  • Växjö tog sin tredje raka viktoria och är fortsatt obesegrade hemma.
  • Frölunda förlorade för tredje matchen i följd.
  • Jayden Halbgewachs hittade rätt för första gången i SHL-karriären.
  • Kvällens målvakter spelade förtroendeingivande. Emil Larmi räddade 18 av 19 skott och Lars Johansson räddade 23 puckar.
  • Filip Johansson gjorde sin 100:e SHL-match för Frölunda.
  • Martin Lundberg spelade sin 200:e SHL-match i Växjötröjan och noterades för en assist.