Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Galen tredjeperiod när Färjestad vände mot Rögle

6 oktober 2022 21:30
#FBKRBK

Färjestad låg under med både 1-2 och 2-3 i den tredje perioden mot Rögle. Ändå lyckades värmlänningarna få med sig samtliga tre poäng. Detta tack vare tre mål inom loppet av sex minuter. Per Åslund gjorde det matchavgörande 4-3-målet.


Rögle svarade för en stark vändning i den andra perioden då de gick från 0-1 till 2-1, men Färjestad skulle vända tillbaka i den tredje.

Marcus Westfält kvitterade två mintuer in i tredje perioden. 42 sekunder senare gjorde Rögle 3-2, men Ängeholmslaget fick inte ha ledningen särskilt länge. Remi Elie gjorde 3-3 när klockan stod på 3:10 – tre mål inom loppet av två minuter och nio sekunder. Per Åslund fullbordade Färjestads vändning åtta minuter in i tredje perioden.

Sagt om matchen

– Det var skönt att den satt. Det har gått lite emot, så skönt att göra ett mål. Skönt för gruppen med en seger. Rögle tog över i andra och fick momentum, men vi visade i tredje att vi är ett bra hockeylag, sa Färjestads Per Åslund.

– Det blir lite flängigt för oss i tredje perioden. Vi kommer ut med ledning, men det blir inte som vi hade tänkt oss, sa Rögles Dennis Everberg.

I punktform

  • Andra raka trepoängaren för Färjestad
  • Rögle har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.
  • Daniel Viksten gjorde 18 mål förra säsongen. I kväll bröt han måltorkan den här säsongen.
  • Även Rögles Dennis Everberg gjorde säsongens första mål.
  • Daniel Zaar hade assistpoäng på två av Rögles mål.
  • Per Åslund gjorde matchavgörande 4-3.