Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Leksand
LIF

Leksand tog samtliga poäng i Scandinavium

1 oktober 2022 20:40
#FHCLIF

Leksand svarade för en stark insats borta mot Frölunda. Dalalaget vann en tajt och intensiv match med 4-3. Det matchavgörande målet gjordes av backen Anton Lindholm, som därmed nätade för andra matchen i rad.


Innan nedsläpp hyllade Frölunda samtliga kaptener klubben haft genom året. När matchen väl startade var det högintensivt, underhållande att titta på och det svängde fram och tillbaka.

Frölunda hade 1-0, men Leksand vände. Gästerna gjorde 2-1 och satte även 3-2 i slutet av mellanakten. En ledning Leksand utökade i den tredje perioden. Frölunda sköt dock liv till matchen med ett rätt sent 3-4-mål. Närmare än så kom dock aldrig göteborgarna och Leksand fick med sig alla tre poäng hem till Dalarna.

Sagt om matchen

– Det pulserar. En bra hockeymatch. Jag har inte sett Leksand så här bra på ett tag. De vinner för många lösa puckar över hela banan och det gillar jag inte. Det präglar vårt spel, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg efter den andra perioden.

– Målet skulle komma. Jag har haft chanser i varje match och det är hockey ibland. Skönt att se den gå in. Det känns bättre och bättre för varje match. Det handlar inte bara om att lära känna ligan utan även om att bygga kemi med lagkamraterna, sa Leksand John Quenneville, som gjorde säsongens första mål.

I punktform

  • Första matchen för säsongen som Frölunda lämnar isen utan poäng.
  • Leksands Matt Caito har gjort poäng i samtliga fem matcher.
  • John Quenneville gjorde sitt första SHL-mål.
  • Leksandstrion Patrik Zackrisson (0+2), Carter Ashton (0+1) och Jon Knuts (0+1) gjorde sina första poäng för säsongen.
  • Frölundas Anthony Greco gjorde mål för tredje matchen i följd.
  • En annan som är i bra målform är Justin Kloos. Han noterades för sitt fjärde mål.